woensdag 2 september 2015

Dingetjes afhandelen

Gisteren was het de eerste dag, dat ik weer alleen thuis was. Maaike was de allerlaatste die na de zomervakantie naar school vertrok. Zij is begonnen aan de opleiding Medewerker maatschappelijke zorg, niveau 4 aan het Hoornbeeck College.

Het was even erg wennen, de stilte om me heen. Ik heb mijn ochtend besteed aan het afhandelen van duizend-en-één dingetjes die waren blijven liggen. Onbeantwoorde mailtjes, betalingen die nodig gedaan moesten worden, informatie opvragen, informatie verstrekken, post afhandelen. Steeds opnieuw schoot er iets in mijn gedachten, of vond ik iets op mijn to do list.

Ook in de keuken lag er nog werk. Ik zette een grote pan vleesbouillon op om te trekken. Daarmee wil ik vandaag een voorraad tomatensoep maken voor de weck. Tomatensoep is onze lievelingssoep. En nu het kouder gaat worden, is het heerlijk om op welk tijdstip dan ook een lekker soeppie te kunnen opwarmen.

Ik maakte vorige week perzik-sinaasappeljam en maakte gisteren de potjes af. Konden die ook in mijn marktplaatswinkeltje.


Ik weet niet, of ik daar al eens over geschreven heb, over het doel van mijn winkeltje? DV volgend jaar zomer willen we met het hele gezin op vakantie naar Zwitserland. Ik heb er een jaar voor uitgetrokken om de vakantiekosten bij elkaar te sprokkelen. Eén van mijn sprokkelacties is dus m'n marktplaatswinkeltje. Ik zet er spulletjes in, waar ik vanaf wil. Maar ook homemade producten uit mijn keuken, of handwerk. Alles wat ik ermee verdien komt op de speciale 'vakantie-bankrekening'. Het is hier ondertussen net een jamfabriekje af en toe en de kinderen genieten er helemaal van mee. Met een duidelijk doel voor ogen, is er veel mogelijk! En een jaar lang voorpret is gratis genieten :-).

Ik had pas ook een kleine stapel boeken in mijn winkeltje. Exemplaren van het boek 'Dat doen we zelf wel', wat ik 4 jaar geleden heb geschreven. Ik was al snel door het voorraadje heen. Intussen heb ik al heel wat keren de vraag gekregen, of ik nog boeken heb. Ik heb daarom bij de uitgever een nieuw voorraadje gekocht. Ik mag echter de boeken niet (meer) onder de wettelijk vastgestelde boekenprijs van 12,90 verkopen. Om er toch een beetje een aanbieding van te maken, geef ik korting op de verzendkosten. Die zijn normaal 3,45. Ik reken 2,00. Totaal komt het boek inclusief verzendkosten dus op 14,90. Wie interesse heeft, kan mailen.

(Als ik secuur inpak, lukt het me om twee exemplaren in één brievenbuspakje (van 1,95 dus) te krijgen. Handig voor als je het samen met je dochter, moeder, vriendin of wie dan ook wil bestellen).

Voor wie meer informatie wil over dit boek:

Dat doen we zelf wel

Dat doen we zelf wel
Eenvoudig leven met Teunie

T. Luijk

Genre: Overig


9789033609206
ISBN:
Druk: 2e druk

Paperback  € 12,90
Is het runnen van een groot gezin een bijna onmogelijke taak? Het ligt er maar aan hoe je het aanpakt.Duur? Het hangt ervan af hoe creatief je bent om te bezuinigen. In dit boek geeft Teunie Luijk een inkijkje in haar gezin. Op aanstekelijke wijze beschrijft ze haar manier van aanpak in allerlei situaties. Ze neemt je mee het jaar door en schrijft over huishoudelijke én opvoedkundige onderwerpen. Al lezend krijg je veel tips, ideeën en recepten aangereikt en word je vanzelf enthousiast om ook eenvoudig te leven.

Overigens krijg ik ook heel vaak de vraag, wanneer er een tweede boek komt. En ja, eigenlijk had ik dat ook allang gewild ;-). Ik heb verschillende opzetjes klaarliggen en de ideeën borrelen en bruisen bij tijden hevig. Alleen: een boek schrijven kost gewoon heel veel ruimte in je hoofd. Ruimte die er nu niet is voor het schrijven van een boek, maar die ingenomen wordt door de zorgen en zorgjes die komen kijken bij het runnen van ons grote gezin.

Maar wie weet. Op een keer kan ik het borrelen en bruisen niet stoppen. Dan kruip ik achter mijn laptop en ga proberen al mijn ideeën woorden te geven. En dan kan het gebeuren, dat er zomaar een tweede boek geboren wordt :-).