vrijdag 17 maart 2017

Nuttig en vooral heel aangenaam :-)

De situatie met mijn schoonmoeder is gelukkig ook gisteren enorm verbeterd. Het ligt in de verwachting dat ze vandaag zelfs weer naar huis mag! Daar fijn verder opknappen, hopen we.

Behalve dat dit gewoon heel fijn nieuws is, was het voor ons extra fijn, omdat ons plannetje nu door kon gaan. We hadden namelijk bedacht om anderhalve dag we-time te hebben en intussen het nuttige met het aangename te verenigen. Als het niet goed was gegaan met schoonmama, waren we uiteraard thuisgebleven. Maar nu durfden we wel op stap te gaan.

Gisterenmiddag zijn we op stap gegaan voor een nieuwe vloer. We weten nog niet wat we willen. Op dit moment hebben we vloerbedekking en die bevalt heel goed. Het is nu alleen, na 9 jaar intensief erop geleefd te hebben, aan het slijten. De vloerbedekking die we nu hebben is zogenaamd projecttapijt. We namen destijds vanuit praktisch oogpunt een donkere kleur. Onze huiskamer is echter niet heel licht. Hij is namelijk bijna 12 meter lang en het plafond is vrij laag. Dan hebben we voor en achter ramen, maar aan de achterkant staan haaks op de ramen muren. Aan de ene kant de muur van onze bijkeuken. Aan de andere kant de muur van de garage van de buren. En dus hebben we niet echt vrije lichtinval. Als je dan ook nog zo´n donkere vloer hebt, is dat weliswaar praktisch, maar ook wel wat somber. Dus zou ik best graag een lichtere vloer willen. In vloerbedekking is dat nog steeds niet praktisch, denk ik. We leven nog altijd met z´n negenen in ons huis en het moet dus vooral makkelijk schoon te houden zijn. Dus liever geen licht(er) tapijt, waar je sneller vuil en vlekken op ziet.

Dus: misschien een harde vloer? We hebben ervaring met een houten vloer. Maar we werden dol van de herrie die dat veroorzaakte. Gisterenmiddag hoorden wij, dat dat werd veroorzaakt doordat onze vloer zwevend lag. Als de vloer gelijmd was geweest hadden we dat probleem niet gehad. Maar dat wisten we dus niet en dus hadden wij al ons oog laten vallen op een pvc vloer. We hebben ons goed laten informeren over hout en pvc en gaan erover nadenken wat we gaan nemen. Uiteindelijk misschien toch wel weer vloerbedekking. Alle mogelijkheden staan nog open.

Na het vloerenonderzoek hebben wij een tijdje rondgesjouwd in Zwolle. We hebben wel een uur rondgedwaald bij Waanders in de Broeren. Wat een geweldig gave boekwinkel! Gewoon een belevenis :-).
Daarna reden we naar Spier, waar we een nachtje bij van der Valk geboekt hadden.

Daar hebben we ons geïstalleerd in onze fijne kamer en genoten van lekker eten.Vandaag staat ´meubeltjes kijken´ op het programma. Heerlijk om zo eens even samen te zijn en op ons gemakje rond te kijken voor nieuwe spulletjes. Een deel van onze meubels hebben we al 30 jaar. Wij hebben destijds kwaliteit gekocht en dat willen we graag nog een keer doen. Wij zijn niet zo van elke 5 jaar een nieuw interieur. Maar zo´n diepte-investering vraagt wel de nodige voorbereiding. En die tijd nemen we dan ook.