woensdag 15 maart 2017

Vandaag

Vanmorgen ben ik samen met mijn schoonzus naar het ziekenhuis gegaan. Wat waren we benieuwd, hoe we ma zouden aantreffen! Nou, dat viel echt niet tegen! Ze was er een stuk beter aan toe dan gisteren! Ze lag nog in het observatorium. Maar halverwege de ochtend is ze overgeplaatst naar de longafdeling. Daar kan de longontsteking goed behandeld worden. Ook de rest van de dag is het allemaal, naar omstandigheden, best goed gegaan. Wat zijn we blij!

Vanmiddag en vanavond heb ik werk gedaan wat gisteren was blijven liggen. Ik moest naar de molen voor mijn wekelijkse bestelling. Vorige week was het zóveel, dat mijn auto bijna door z´n hoeven ging. Deze week was de portie beter te doen. Het was gewoon fijn om even in het zonnetje over de weg te zoeven :-).

Verder vertoonden de schappen in de shop lege plekken en moest ik dus veel inpakken. Ik ben nog niet helemaal klaar, maar vind het genoeg voor vandaag.

Vanavond aten we voor de verandering weer eens bloemkool :-). Saai hè. Maar gelukkig vinden wij het heel lekker en het is ook niet zo bewerkelijk om klaar te maken. Vandaag maakte ik een ´gewoon prakkie´ van aardappels, groenten en vlees. Ik had nog 3 tartaartjes in de vriezer en kocht er bij Albert Heijn 4 stuks bij. Ze waren toevallig in de bonus.

Bloemkool willen ze hier altijd met saus. Soms maak ik kerriesaus. Maar dat had ik maandag al gemaakt voor bij de broccoli. Dus maakte ik vandaag witte saus. Maar wel met een extra ingrediënt, wat het nèt wat specialer maakt: kruidenboterkruiden. Lekker dat dat is!

Het is misschien een open deur intrappen, maar ik schrijf toch maar even op, hoe je heel simpel zo´n sausje roert. Speciaal voor de mensen, die graag van pakjes en zakjes af willen, maar dat soms lastig vinden.

Je neemt gelijke delen boter en bloem. Bijvoorbeeld 30 gram en 30 gram. Je hoeft dit echt niet te wegen! Een grammetje meer of minder doet er niet toe. De boter (of margarine, of olie, wat je wilt) verwarm je zachtjes in een pannetje. Het mag niet bruin worden. Je doet de bloem erbij en laat die een paar minuutjes zachtjes garen. Blijf opletten, dat de boel niet bruin wordt! Dan doe je scheut voor scheut melk erbij, terwijl je met een garde goed roert. Er mogen geen klontjes ontstaan. Steeds wanneer de scheut melk in de brij is opgenomen, voeg je opnieuw een scheut toe. Net zolang tot jij vindt, dat de saus de goede dikte heeft. En ook hier geldt weer: je hoeft NIET met een maatbeker in de weer. Dit kan iedereen echt heus waar op gevoel! Als je nu een snuf zout toevoegt heb je gewone witte saus. Wil je het wat specialer? Dan roer je er een eetlepel (of zoiets) kruidenboter doorheen. En dat is het. Simpel hè. En mochten er onverhoopt toch klontjes in je saus zijn gekomen? Dan zet je er gewoon even de staafmixer in en draai je de saus mooi glad.

Nou, dat was even een snel tipje. Nu ga ik eens kijken of er al verkiezingsuitslagen zijn. Want ook daar ben ik heel benieuwd naar!