dinsdag 17 april 2018

Als het treintje rijdt ...

Sommige mensen denken, dat ik de hele dag keihard aan het werk en aan het rennen ben. Maar dat is helemaal niet zo. Ik ben eerder langzaam, dan vlug. En misschien kan ik juist daarom het langer volhouden. Je weet wel: een trein in beweging krijgen, kost veel moeite. Maar als de trein eenmaal rijdt, lijkt het vanzelf te gaan. Zo gaat het ook in mijn werk. Als ik na de zondag moet opstarten, kan dat best moeizaam gaan. Maar als het treintje eenmaal rijdt, kan ik de ´zesdaagse vlijt´ prima volhouden.

Vandaag stond er niet veel bijzonders op mijn programma. Vanwege het mooie weer ben ik vroeg aan de was gegaan. Er lag genoeg. Vorige week had ik extra veel was vanwege het vertrek van Hans. Hij had op de dag voor zijn vertrek al zijn werkgoed in de badkuip gekieperd. En dat was veeeeeel. Allemaal van dat dikke goed en ook nog eens behoorlijk vuil.
Deze week vond ik de plunjebaal van Koos in de wasmand. Hij is vorige week op bivak geweest en dat levert ook altijd de nodige was op.
Dus: wassen, wassen, wassen maar ;-).

Ik sjeesde al vroeg naar de supermarkt voor eieren. De Lamme Teun (huisgemaakte advokaat) in m´n shop was op en er waren een paar potten besteld. Al vòòr koffietijd hing ik boven de advokaatbus :-).


Na de koffie hing ik was nummer twee aan de droogmolen en zette ik was nummer drie aan. En toen was het tijd om naar Rotterdam te tuffen, waar ik voor een voortgangsgesprek op de school van Jan werd verwacht.
Ik kwam daar vlak voor het einde van de pauze aan. Gezellig hoor, om dat ook eens mee te maken. Al die jongens en meiden, die lekker aan het tafelvoetballen, tafeltennissen, Duckies lezen, of chillen waren. Ik kreeg alvast koffie en na de pauze was het gesprek. Het gaat goed met Jan op school. Fijn!

Even na twaalven stapte ik weer in de auto en was zo mooi met de lunch weer thuis. Henk was er al en ik was heel benieuwd hoe zijn praktijk-verkeersexamen gegaan was. Heel goed, vertelde hij opgetogen. Morgen hoort de klas, of ze geslaagd zijn, of niet. Maar Henk denkt, dat iedereen vast geslaagd is :-).

Op dinsdagmiddag komt schoonmama altijd een bakkie koffie doen. Meestal pak ik er een handwerkje bij. Maar de sokkenbreierij is klaar en in haken aan de deken had ik geen zin. Ik besloot maar eens degelijk de zak met verstelwerk te voorschijn te halen. Er lag genoeg voor minstens drie dinsdagmiddagen koffie drinken ;-). Maar goed, er is vanmiddag dan toch het één en ander gerepareerd aan sokken en ondergoed enzo.


Na de koffie maakte ik de webshopbestellingen klaar en bracht ze naar het postkantoor. Ik liep nog even bij de Lidl naar binnen om volle kwark voor Koos te halen. Koos moet aankomen en ontbijt graag met volle kwark met muesli, of, als hij op tijd opstaat, met boterhammen met gebakken eieren. Hij jaagt er minstens 5 potten kwark per week doorheen. Bij Albert Heijn is de volle kwark 1,27 per pot en bij de Lidl 0,89. De moeite waard om daar even een ommetje voor te maken dus.

Thuisgekomen trof ik een opgewonden Leendert en Thea aan. Ze zijn al een poosje op zoek naar een huis en hadden net weer een bezichtiging gehad. Deze keer klopte het. Goed huis, goede prijs (onder de huidige marktomstandigheden), goede buurt, goede mogelijkheden. Nog voordat we aan tafel gingen hebben ze de knoop doorgehakt en is de koop mondeling gesloten. Wat zijn ze blij. En wij met hen! De bruiloft gaat nog wel even duren, hoor. Het huis is een klushuis en Leendert mag zijn timmermanskunsten gaan laten zien ;-). Rustig aan dus. Net als mijn treintje.

We aten kip met aardappeltjes uit de oven met sperzieboontjes. De boontjes had ik gisterenavond al afgehaald en de aardappeltjes vanmiddag voorgekookt. De maaltijd stond dus in een mum van tijd op tafel. Als toetje een banaan. Zo hadden we een lekkere maaltijd, zonder dat ik er uren voor in de keuken hoefde te staan.

Na het eten heb ik brooddegen gemaakt en daarna een poosje gelummeld. Na de koffie kwam ik erachter, dat ik geen gist in de brooddegen had gedaan. Lekker slim zeg, maar niet heus. Gist toevoegen en nog een keer kneden dus. Nou ja, heel erg is het ook weer niet. Het wordt alleen een uurtje later bedtijd. De extra wachttijd heb ik maar besteed aan het leeg strijken van de droogmolen. M´n treintje reed toch :-).