woensdag 25 april 2018

Een jarige

Vandaag hadden we een jarige. Maaike is 19 jaar geworden! Ze had een vrije dag, maar vierde niet speciaal haar verjaardag. Daar is ze niet zo van. Ze lijkt op iemand ;-). Maar dat ze haar verjaardag niet echt zou vieren, wilde natuurlijk niet zeggen, dat wij deze dag zomaar ongemerkt voorbij lieten gaan!

Met pure zussenliefde maakte Maria een heerlijk verjaardagsontbijt voor Maaike klaar. Nee, geen ontbijt op bed. Daar maak je Maaike niet blij mee. Maar gewoon aan tafel :-).


En natuurlijk waren er óók kado´s, ook al wist de jarige zelf niets te vragen. Van Willem en mij kreeg ze een prachtige handgemaakt eikenhouten hakblok kado. Voor haar uitzet :-).
We deden meteen een kopje koffie. Willem had z´n thuiswerkdag en was er dus gezellig even bij. De jonge konijnen waren ook van de partij. Daar zat Maria lekker mee te knuffelen. Wat zijn ze schattig!!
Er werden bloemen bezorgd van Maaikes werk. Een beeldschoon boeket, waar ik minstens zo hard van geniet als Maaike. Prachtig!

Maar na dit relaxte begin van de dag en het gezellige verjaardagsmomentje, was het tijd om het dagprogramma af te gaan werken.

Ik had al brood gebakken en ging het (nog warm) afgeven bij de mevrouw voor wie ze waren, reed daarna door naar het tuincentrum om iets voor mijn jarige vriendin te kopen en ging vervolgens bij haar op verjaarsvisite. Gezellig zo´n ochtendje middenin de week met allemaal vrouwen, die je normaal niet zo vaak (of helemaal niet) spreekt. De morgen vloog voorbij.

Direct na de verjaarsvisite zou ik naar de molen rijden om (alweer!) een bestelling op te gaan halen. Normaal rijden we eens in de week, maar op het moment krijgen we de bakproducten bijna niet aangesleept. Midden op de dag, als het rustig is met het verkeer, ben je in een dik uur heen-en-weer. En zo kon ik bij thuiskomst meteen aanschuiven voor de lunch.

Vanmiddag had ik het druk met bestellingen klaarmaken. Maar het was eens een keer niet zo´n race tegen de klok. Al rond half vijf reed ik naar het postkantoor. Maaike ging mee. We gingen meteen even wat inkopen doen voor de kookrubriek, die deze week ook weer op mijn programma staat. En we namen meteen wat mee voor de koffie: oranje donuts. Van zelf iets bakken was vandaag niets gekomen. Ook niet door Maria, die daar meestal bloedfanatiek in is. Zij moest hard leren voor d´r biologie tentamen, wat morgen hier aan huis zal worden afgenomen. Geen nood hoor. Die donuts zagen er heerlijk en feestelijk uit!

Toen we thuiskwamen, bleek er alwéér een prachtig boeket bezorgd te zijn. Hè? Van wie zou dat dan zijn? Snel bekeek Maaike het kaartje: van Hans uit Malawi! Wat lief :-)

Na het avondeten is Willem samen met Henk nog naar Streefkerk geracet. Daar was op de school van Willem en Marinus een projectavond en opa Willem wilde graag even gaan kijken. Dat ging precies vòòr de koffie.

De kinderen hadden gewerkt over het regenwoud. Ze hadden een waterval gemaakt en er was een echte slang in de klas.

Marinus is vooral geinteresseerd in de film :-)

Willem met ´ome´ Henk 


Willem z´n krokodil
Maaikes vriend was vanavond gezellig van de partij bij de koffie. En zo werd Maaikes verjaardag dan toch dunnetjes gevierd.