donderdag 20 juni 2019

Afvinken

Vandaag ben ik lekker bezig geweest met dingen afvinken van de to-do-list. Dat er aan de onderkant gewoon eenzelfde hoeveelheid to-do´s bijkomen, als er aan de bovenkant zijn afgevinkt? Daar hebben we het gewoon niet over. Ok? :-).

Tijdens een fikse onweersbui reden Maria en ik al om half 9 weg naar Nieuw-Lekkerland. Daar wilden we bij Simons kijken voor een jurk voor Maria voor de bruiloft van Leendert en Thea. Het was nog heerlijk rustig in de winkel, toen we er aankwamen. En ook al is het volop ´Sale´, er hing nog genoeg!

Maar nog voordat we het eerste jurkje uit het rek gepakt hadden, was daar een superfijne verrassing. We liepen S. tegen het lijf en zij had op FB gelezen, dat we op zoek zijn naar opslagruimte voor een paar maanden. Spontaan en royaal bood ze aan, dat we onze spullen mochten komen brengen. Hè, zo fijn! Hier zijn we bijzonder mee geholpen. Nog deze week gaan we veel spullen inpakken en vast wegbrengen om zo de nodige ruimte in ons huis te creëren.

Blij gingen we verder met onze missie: een jurk voor Maria. Dat lukte prima! Na wat kiezen en passen bleven er twee jurkjes over, die haar erg leuk stonden. Ik maakte fotootjes voor in de gezinsapp, zodat er mee gekozen kon worden. De keuze was niet eensluidend. De helft stemde voor de gele jurk, de andere helft voor de blauwe. Weet je wat? We namen ze gewoon allebei mee. En welke jurk Maria op de bruiloft aantrekt, zien we nog wel :-). We vonden ook nog een fijn basic rokje in haar maat. Zo kan ze er weer tegenaan!

Voor mezelf keek ik ook nog even rond. Mijn zomergarderobe is niet al te uitgebreid en kon nog wel wat aanvulling gebruiken. Ook ik vond twee fijne jurken. Daarnaast scoorde ik een lang vest ter vervanging van het exemplaar wat ik al vier jaar intensief draag en wat behoorlijk sleets aan het worden is. 

Echt superfijn om zo op de vroege morgen alvast een vinkje te kunnen zetten!

We kregen koffie aangeboden en daar zeiden we geen ´nee´ tegen. Even genieten!


Op de terugweg naar huis zag de lucht er nog steeds heel dreigend uit. 


Geen weer om was buiten te hangen in elk geval!

We besloten om maar gewoon te gaan opruimen, met in ons achterhoofd het lijstje aanbevelingen van de makelaar voor het verkoopklaar maken van de woning. We waren net lekker op dreef, toen de schilder belde. Die kon met die buien niet buiten werken en kon mooi bij ons binnen aan de slag. We hebben nog maar pas nieuwe binnendeuren en die heeft de schilder keurig gelakt. De deuren gingen echter een beetje hangen en moesten bijgesteld worden. Daarbij moest er hier en daar ook wat geschaafd worden. Daar gingen m´n keurig gelakte deuren :-(. Vandaag kwam de schilder het allemaal weer fijn herstellen. En Willem had nog een klein verzoekprogrammaatje gemaakt met het oog op de verkoop van ons huis: de trapleuningen waren erg kaal en dat ziet er dan meteen zo armetierig uit. Die kregen even een nieuw lakje. Ook worden er nog twee plafonnetjes gewit en twee muurtjes gesausd, zodat dat er weer fris uitziet. Nog meer vinkjes!

Bij het in de kast leggen van het gestreken goed, pakte ik meteen Koos z´n kast aan. Daar lag alles schots en scheef in en er was totaal geen overzicht meer. En als je dan toch in de opruimmodus staat ... trek je zo´n kast meteen recht.


Was alles maar zo keurig :-). Maar dat is niet zo. Overal ligt werk in uitvoering, zeg maar. Maar het komt vast in orde. Het moet eerst erger worden, voordat het beter wordt, ofzo...

werk in uitvoering

Vanavond hebben Willem en ik weer minstens anderhalf uur achter de computer gezeten om allerlei documenten in te vullen en door te sturen, dingen aan te vragen, stukken door te nemen enzo. Oef. Dat is echt zó niet mijn hobby :-(. Maar allee: afvinken die hap!!

We hebben net krijgsraad gehouden met een aantal kinderen. Wat moet er wanneer gedaan worden? Willem heeft bepaald, dat ik een werklijst moet maken voor het overzicht. Dat is inderdaad een goed plan. Voor morgen staat er dus alvast op de to-do-list: to-do-list maken :-).