maandag 23 mei 2022

De kracht van een groep

Een grote groep mensen is soms als een log apparaat. Maar als alle petten één kant op staan, heeft een groep een enorme kracht en kan bijvoorbeeld een groot karwei ineens maar ´peanuts´ zijn.

Zaterdag had Hans een flinke klus. Er moest een lap gras gelegd worden. Er ging eerst het nodig voorwerk aan vooraf. En intussen werd enigszins angstvallig de weersverwachting in de gaten gehouden. Want ja, dat gras leggen stond vast en het gras was besteld. Dat kun je niet zomaar een week uitstellen of zo. Er werden de nodige ´handjes´ geregeld. Toch handig als je dan zes broers hebt en er kunnen er zomaar drie je komen helpen :-). Er kwam ook nog een maat en zodoende stond er zaterdagochtend vijf man paraat om die klus te klaren.


Intussen lag er bij ons ook een klus: dat hout uit die voortuin. Weet je nog? Ook daarvoor waren handjes gevraagd en waren er ook handjes gekomen! Kleinzoon Willem kwam voor het eerst helemaal alleen op de fiets naar ons toe, ´om opa te helpen´. Geweldig toch?

Leendert had ook heel veel zin in hout kloven en meldde zich ook. Dat was om te beginnen alvast drie man. Dat gaat een stuk sneller, dan wanneer je maar in je uppie bent.


Aan het einde van de middag (toen die gras-klus klaar was) kwam er nog meer hulp. We hadden wel de pech, dat we tussendoor nog een rioolverstopping hadden, die eerst opgelost moest worden. Daar hebben vooral Hans en Willem zich mee bezig gehouden. We gaan wel binnenkort een bedrijf met een camera in ons riool laten kijken, want het is nu al voor de derde keer in twee jaar tijd, dat we een overstroming hebben, doordat het riool niet wegloopt. Maar goed, voor nu is het weer opgelost. En toen het water weer wegliep hebben Hans, Thirza, Leendert en Thea nog even als een malle hout gestapeld. Omdat het hout niet allemaal in onze hokken past, bouwen ze een houtmijt.Onnodig te zeggen, dat de zaterdagse frieten daarna wel extra lekker smaakten :-). Het was ouderwets genieten om met zo´n hele club lekker bezig te zijn!

O ja. En vandaag was het een gewone werkdag en had ik een leuk blijmakertje: ik heb mijn rubberboom eens mooi verzorgd. Die plant staat in een hoek in de keuken. Ik had al een poosje geleden geconstateerd, dat de bladeren best stoffig waren. Vanavond heb ik ze voorzichtig één voor één met een vochtige doek afgestoft. Daarna spoot ik ze in met bladglans en kreeg de plant een portie vloeibare mest. Ziezo. Dat ziet er keurig verzorgd uit. Echt een blijmakertje!

voor

echt stoffig :-(

Na.
heerlijk opgeknapt