dinsdag 6 oktober 2015

Advertorial

Spelregels
Vooraf even de ´spelregels´ voor wie hier nog maar kort meeleest en zich afvraagt: ¨Een advertorial op deze blog? Hoezo?¨
Aan de linkerkant van m´n blog (en soms bovenaan) draaien banners van adverteerders. Dit zijn speciaal geselecteerde adverteerders, die producten of diensten aanbieden, die passen binnen ¨Eenvoudig Leven¨. Niet zelden ken ik de mensen en/of hun producten of diensten persoonlijk en kan ik uit eigen ervaring ze van harte aanbevelen.
Voor nieuwe adverteerders schrijf ik altijd een advertorial, om ze goed onder de aandacht te brengen. Terugkerende adverteerders vragen soms ook, of ik een advertorial wil schrijven. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een nieuw product, een actie, of iets dergelijks.
Omdat niemand zit te wachten op verborgen reclame, geef ik zo´n bericht altijd de titel ´Advertorial´ mee. U kunt dan zelf beslissen, of u verder wilt lezen, of de reclame aan u voorbij laat gaan. Elke maand verschijnt er maximaal één advertorial.


1. Gezonde voeding
De eerste adverteerder die ik in deze advertorial wil noemen is: Kefir.nl. Bij Kefir draait het allemaal om gezonde voeding!
Kent u kefir? Kefir is een heerlijke drank, gemaakt door gezonde schimmels en bacteriën toe te voegen aan (plantaardige) zuivel (Melkkefir) of aan water (Waterkefir). Door de drank een tijdje op kamertemperatuur (of iets warmer) weg te zetten, komt er een fermentatieproces op gang. Hierdoor krijgt de drank een heerlijke, frisse smaak. Ook wordt de drank lekker tintelig, doordat hij heel licht alcoholisch wordt. Maar het allerbelangrijkste: de drank bevat nu een mix van gezonde, rechtsdraaiende bacteriën. Bacteriën die onmisbaar zijn voor een goede darmflora. En u weet: een goede darmflora is essentieel voor uw gezondheid!

Al jarenlang worden er in de supermarkt allerlei ´gezonde´ drankjes met deze rechtsdraaiende bacteriën aangeboden. Deze drankjes bevatten echter vaak veel suiker en zijn daarom niet zo gezond als u misschien denkt. Bovendien zijn deze drankjes behoorlijk prijzig en veroorzaken ze een enorme afvalberg.

Met een starterset voor Kefir, maakt u heel eenvoudig zélf gezonde zuiveldrank. Zónder suiker, zónder overbodige toevoegingen, zónder onnodige verpakkingsmaterialen en veel goedkoper. En als ik schrijf ´eenvoudig´ dan bedoel ik écht eenvoudig! Om lekkere melkkefir te maken hoeft u enkel een zakje kefirpoeder aan een liter (plantaardige) melk toe te voegen. U laat de melk één à twee dagen op het aanrecht staan en klaar bent u! Een paar lepels kefirdrank houdt u als starter voor een nieuwe portie.

Voor mensen die graag met verse kefir werken in plaats van met de gevriesdroogde kefirpoeder, is er de mogelijkheid om verse kefirkorrels aan te schaffen. Net als bij het poeder maakt u heel eenvoudig uw eigen Kefirdrank.

Ik ben echt dól op melkkefir en maak het van plantaardige melk. Als je de kefirdrank door een neteldoek laat lopen, krijg je een dikke yoghurt/hangop.

Waterkefir heeft dezelfde goede eigenschappen als melkkefir, maar heeft een iets andere bereidingswijze. Het is ideaal voor mensen die liever geen melk gebruiken. Deze drank vind ik persoonlijk meer naar frisdrank gaan en is een heerlijke, gezonde dorstlesser.

Op Kefir.nl kunt u het hele verhaal over Kefir lezen. Zowel over de oorsprong als over de goede eigenschappen. Op de site kunt u ook heel eenvoudig bestellen. Dat kan online, maar desgewenst ook telefonisch. Kefir is verkrijgbaar vanaf 3,95 exclusief verzendkosten. Levering in Nederland en België en betaling pas achteraf.

Van harte aanbevolen!

2. Koken in een fijne keuken; met een superoven!
En dan komen we als vanzelf bij adverteerder nummer twee in deze advertorial. Een oude bekende, met een nieuw product: Cuisine d´Oc. Cuisine d´Oc kent u wellicht al. Het is het bedrijf van Henk en Nellie Geluk. Bij Cuisine d´Oc kunt u terecht voor het laten renoveren van uw keuken. U hoeft daarbij niet uw oude keuken geheel te vervangen, maar kunt volstaan met bijvoorbeeld nieuwe frontjes en/of nieuwe apparatuur. Een tijd- en kostenbesparend concept!

Wilt u weten hoe anderen deze unieke werkwijze hebben ervaren? Leest u dan vooral eens de ervaringsverhalen op de website van Cuisine d´Oc.

Cuisine d´Oc werkt met kwalitatief hoogstaande materialen en apparatuur. Zo bevelen Henk en Nellie graag de Neff oven aan. Een Neff oven is iets heel speciaals. Kijkt u maar eens naar het filmpje:Op de Familiedagen in Gorinchem (vanaf 20 oktober) laat Cuisine d´Oc u graag kennismaken met de Neff oven. Er worden allerlei lekkernijen in deze oven gebakken, zodat u kunt kijken en keuren!