maandag 19 oktober 2015

Rare vakantie

Wat een rare vakantie is dit! Normaal gesproken is vakantie toch: even gas terug! Maar nu is het juist: het gas erop! :-).

Ik ben vanmorgen vroeg opgestaan om het gewone maandagwerk te doen. Maar helemaal ´gewoon´ was deze maandagmorgen nu ook weer niet. Want vanwege de vakantie was er geen gezamenlijk ontbijt.

Willem was al om kwart over 5 vertrokken om zijn looprondje te doen. Al snel daarna riep ik Hans, dat het tijd was om op te staan. Hij moest om 6 uur de deur uit (vakantiewerk). Daarna stond Trijnie al kant-en-klaar beneden. Zij was vroeg van de partij, om op tijd naar hun huisje te vertrekken, waar nog van alles en nog wat gebeuren moest. (Wat is het veel werk, om een jarenlang bijeen vergaarde uitzet uit te pakken!). Leendert werd, zoals gewoonlijk, om half 7 door zijn collega opgehaald om naar z´n werk te gaan.

En toen was het stil! Willem kwam terug van het lopen. De rest van de kinderen lag heerlijk uit te slapen! Tijd voor een ontbijtje voor ons tweeën. Dat is altijd zoiets gezelligs, in schoolvakanties!

Even na 8 uur vertrokken Willem en Dirk naar hun werk en lag de maandag maagdelijk voor me. Wat een plannen had ik! Samen met Maria zou ik lekker door het hele huis opruimen. En tussendoor de was en de strijk natuurlijk bijwerken. Zo gezegd, zo gedaan.

Eerst een lekkere beker chocolademelk drinken met Maria en m´n strijdplan bespreken. Eén onderdeel daarvan was, dat ook Jan en Henk hun steentje zouden moeten bijdragen. Voor elk van hen maakte ik een werklijst(je). Zo moest Jan bijvoorbeeld alle was van de rekjes afhalen, de vaatwasser uitruimen en nog het één en ander. En Henk kon mooi de toiletrollenkoker bijvullen, de violen buiten water geven enzovoorts. Alle kleine beetjes hulp kan ik nu goed gebruiken en bovendien wil ik, dat iedereen hier leert, dat je je dienstbaar moet opstellen in de groep.

Daarna togen Maria en ik naar de 1e verdieping. Ik wilde daar alles spic en span hebben. Niet in de laatste plaats, omdat het bij ons toch vrij krapjes is en Trijnie hier donderdag met DE jurk goed moet kunnen lopen :-). Alle losse rommel moest strak worden opgeruimd en daarna de vloeren goed worden gestofzuigd. De bedden werden strak opgemaakt en het plan opgesteld, hoe we woensdag hier iedereen een slaapplekje moeten geven. Hans z´n vriendin en Maaikes vriend zullen hier namelijk al op woensdag arriveren en blijven die nacht slapen. Het komt allemaal goed! Er passen veel makke schapen in een hok, toch ;-).

We deden samen even wat boodschapjes en kochten, vanwege de vakantie, lekkere witte kadetjes voor de lunch. Die waren in de aanbieding: 12 voor 1,50. Lekker!

Na de lunch ging Maria even de hort op met haar vriendin. Die ging allerlei aquarium-spullen kopen. Dat kwam mooi uit, want nu kon Maria meteen een nieuw tl-lampje voor in ons aquarium meenemen. Is dat ook maar in orde!

Aan het einde van de middag deed Maria de badkamer en de douche nog. En intussen ging ik nog even langs de groentenkraam. Ria van de groentenkraam had me gebeld, of ik wat overgebleven spullen wilde komen kopen. Ja, best, maar ik ga deze week niet inmaken of invriezen of jam maken of wat dan ook, hoor! Ik kocht daarom enkel gemakkelijke groenten, zoals bloemkool en witlof. Daar heb je nauwelijks werk aan.

Voor vandaag stond er zuurkool op het menu. Ook iets wat niet zoveel werk omhanden heeft. Maar voordat ik daaraan begon, vouwde ik de enorme berg strijk weg. Super, wat ging dat gesmeerd vandaag. Het is écht waar: vele handen, maken licht werk!

Vanavond hebben Willem en Hans hun kostuums voor donderdag aangetrokken. Zo kon ik er de prijskaartjes afknippen, knoopsgaten open tornen, stropdas strikken, vlinderdasje en bretels op de juiste maat afstellen enzovoorts. Het geeft een heerlijk gevoel dat dat voor die twee mannen vast helemaal rond is. Morgen nog een paar en dan woensdag de laatsten. Zo komen we DV donderdag wat dit betreft niet voor een verrassing te staan.

Nog twee dagen.... :-)