dinsdag 6 oktober 2015

Flink buffelen

Er wordt hier flink gebuffeld! Nog maar twee weken en twee dagen, dan is het, bij leven en welzijn, de bruiloft van Gerwin en Trijnie.

Op alle fronten wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen. Allereerst natuurlijk in het huis van Gerwin en Trijnie. De ene keer denkt Trijnie, dat het allemaal prima gaat lukken. De volgende keer is Trijnie lichtelijk in paniek over alles wat nog moet gebeuren. Of, wat ze graag wil dat er nog gebeurt (dat is natuurlijk heel anders ;-)).

Maar ook hier thuis is er veel te doen. Het huis moet op orde zijn om alle gasten te kunnen ontvangen. En dus wordt er alvast wat extra gesopt en gezeemd. Maar wordt ook de was angstvallig bijgehouden. Als daar de klad in komt, weet ik het wel: dan loop ik nog ik-weet-niet-hoe-lang  na de bruiloft achter de feiten aan te draven. Het regime is dus strak: wassen, drogen, strijken, vouwen, in de kasten. Dag in, dag uit :-).De buitenboel moet ook netjes zijn. Natuurlijk! De bakken met geraniums heb ik leeggehaald en ik heb er violen in terug geplant. Die kunnen nog mooi aanslaan, voordat het 22 oktober is. 

En voor afgelopen zaterdag hadden we Hans en zijn vriend Pieter ´besteld´. Zij doen weleens vaker samen hoveniersklussen en nu was onze voortuin aan de beurt. Al toen wij hier 11 jaar geleden kwamen wonen, stonden er buxushagen in de voortuin. Dat was geen onverdeeld genoegen, want die scheerbeurten elk jaar...
Maar nu kwam er onbedoeld een oplossing: de buxusmot sloeg genadeloos toe in Alblasserdam en overal gingen de heggen dood. Ook onze buxusheggen waren aangetast. En hoewel ze misschien nog te redden waren geweest, was ons besluit genomen: de buxus ging eruit! 

Intussen hadden wij hier achter drie bolacacia´s staan, die min of meer in de verdrukking gekomen waren door het nieuwe houthok. Twee bolacacia´s zouden naar de voortuin verhuizen. De opsluitbanden zouden opgetrokken worden en daarna de boel netjes afgedekt worden met grind. Strak plan en redelijk betaalbaar.

Om 7 uur gingen Hans en Pieter voortvarend aan de slag. Maar niet, nadat ze een flink ontbijt verorberd hadden!


Zelf was ik ook al heel vroeg van de partij, die dag. Ik wilde vòòr tien uur de broden voor het weekend gebakken hebben!Ergens tussen voor- en narijzen in, stond ik al om 8 uur, samen met Willem, bij groentenboer Van Os. We waren helemaal door de patatbonken heen! En een zaterdag zonder patat kan niet, hoor ;-).
Daarna nog even langs de bouwmarkt voor verf voor op de schuur. De schuur stond al wekenlang keurig afgekrabd en geschuurd klaar om gelakt te worden. Maar dat kwam er niet van. Vandaag zouden Maaike en Maria dat klusje ter hand nemen!

Henk moest startklaar gemaakt worden om naar de Natuurclub te gaan.


En dan was het koffietijd bij schoonmama. Willem nam een emmer aardappels mee om te schillen, ik m´n breiwerk.

Snap je, dat we ons af en toe afvragen, waar we nu toch allemaal in verzeild geraakt zijn?

Maar kijk. Vele handen maken licht werk!
Toen we ´s middags terugkwamen van Henk z´n feestje aan zee, was er patat, was er een groene schuur en was er een mooie voortuin! We komen er wel :-)