dinsdag 27 oktober 2015

Brood bakken. De workshops beginnen weer!!

Al sinds 1999 bak ik zo´n 99 procent van onze broodconsumptie zelf. Destijds was dat nog vrij uniek, maar tegenwoordig krijgen steeds meer mensen oog voor de voordelen van zelfgebakken brood. Zelfgebakken brood is lekkerder, voedzamer, gezonder, voordeliger. Je stopt er alleen in wat jij vindt dat erin moet. En dat is dus géén broodverbeteraar of goedkoop varkensvet of verbrande rommel om je brood donkerder te maken. Toch?

Brooddegen in de narijs

Twee jaar geleden ben ik begonnen met het geven van workshops brood bakken. Gewoon bij mij thuis in Alblasserdam aan de lange eettafel. Met maximaal 9 personen, zodat er veel ruimte is voor ieders vragen. Dacht ik, dat na twee seizoenen de belangstelling voor de workshops wel een beetje over zou zijn, niets bleek minder waar. Bijna wekelijks krijg ik de vraag, of en wanneer er weer workshops komen.


Versgebakken brood staat uit te dampen op roosters op de werktafel

Ik heb het beloofd: ná de bruiloft van Gerwin en Trijnie zou ik de workshopdraad weer oppakken. En nu is het dus zover! Eén geplande datum moest ik helaas al laten vervallen (want dan komt de nieuwe keuken!!). Maar toch blijven er nog 9 datums over. Er kunnen dus 81 mensen bij mij brood leren bakken :-).

Hoe ziet zo´n workshop eruit?
Er is een inloop vanaf 9.15. Om half 10 beginnen we. U krijgt eerst koffie/thee met iets lekkers en we doen een kennismakingsrondje. Daarna gaan we aan het bakken. Gedurende zo´n twee uur krijgt u van alles te horen, te zien, te voelen, te ruiken en te proeven! Ik leer u, hoe u grote broden bakt, maar ook hoe u kadetjes bakt.

Gesneden mikken op de ontbijttafel. Tast toe.
Halverwege is er een pauze met koffie/thee en versgebakken brood.

Aan het einde van de workshop is er gelegenheid (uiteraard geen verplichting!) om ingrediënten te kopen, zodat u thuis direct aan de slag kunt. Iedereen krijgt versgebakken brood mee naar huis.

De workshops eindigen om 12.00 uur.

De kosten zijn: 17,50 per persoon (na de workshop kontant te voldoen).

Wat zou het leuk zijn, als er aan het einde van de winter weer veel tevreden thuisbakkers bij gekomen zijn!

Hoe inschrijven?
Klik rechts bovenaan mijn blog op de link voor de workshops. U komt dan op een agenda. Met de pijltjes bovenaan het agendablad kunt u bladeren. De datums van de workshops zijn ingekleurd. Klik op de ingekleurde datum van uw keuze en vervolgens op: reservering toevoegen. Vul uw gegevens in en klik op ´maak reservering´. Na de inschrijving ontvangt u de bevestiging in uw mailbox.

Witte breekbroodjes met sesamzaad. Verwennerij!