vrijdag 16 oktober 2015

Beduusd!

Ik ben er nog helemaal beduusd van en we kunnen het hier bijna nog niet geloven. Maar het is écht waar! We hebben de keuken gewonnen!!!!

Het bericht op facebook van De Keukenspecialist!

Dinsdag kwamen twee dames van de jury van de Wie-gun-jij-een-keuken-aktie op bezoek. Ze gingen bij de vijf overgebleven genomineerden langs om kennis te maken en om met eigen ogen te zien, of een nieuwe keuken wel nodig was. Dat laatste was in één oogopslag wel bekeken :-). De kennismaking was ronduit gezellig. En dan begint het wachten op vrijdag. Want dan zou ik horen, of ik wel of niet de keuken gewonnen had.

Eerlijk gezegd had ik er niet zo´n fiducie in. Natuurlijk, ik had wel veel stemmen. Maar mijn ´verhaal´ was verder niet zielig of schrijnend. En dat vond ik van sommige andere genomineerden zeker wèl! Dus ... had ik het allemaal van me af gezet.

Maar toch.

Er bleef natuurlijk wel stiekem een vonkje hoop gloeien. Want, jongens, wat zou het heerlijk zijn, een nieuwe keuken!!

En toen werd het vrijdag. De uren verstreken en er kwam geen telefoontje. Het werd 13.00 uur en ik moest op stap. Ik moest Koos naar de logeeropvang in Elspeet gaan brengen. Ik reed naar Koos z´n school in Rotterdam en terwijl ik daar even stond te wachten, checkte ik mijn mail. Hé, een mailtje van Rosanna van de keukenactie! Ze vroeg me, wanneer ze me kon bellen, want ze had nog wat vragen.  ¨Ok...Dat is dus (nog) geen ´Nee!´¨, dacht ik. Ik mailde haar terug dat ik onderweg ging van Rotterdam naar Elspeet en dat ik haar daar om circa 15.00 uur wel zou bellen.

Nauwelijks was ik in Elspeet gearriveerd, of nieuwsgierig belde ik naar Rosanna. En ... die vertelde me, dat ze me mocht feliciteren! Ik had de keuken gewonnen!!!

Ongelofelijk. Dit moest echt even landen, hoor! Ik wist even niet, hoe ik het had. En om me echt he-le-maal blij te maken, vertelde Rosanna meteen erachteraan, dat de andere vier genomineerden een keukenrenovatie hebben aangeboden gekregen. Oh, wat heerlijk! Er zijn geen verliezers!! En, alsof het niet op kan: Trijnie (die me heeft genomineerd) krijgt een waardechecque van de Keukenspecialist ter waarde van 450 euro.

Langzaam maar zeker gaat het nu tot ons doordringen. Wij zijn zó blij. En weet je wat nu zo heel mooi is? Al die mensen, die ons hebben laten weten, dat ze het ons écht gunnen. Die gestemd hebben (bijna 4000 mensen!). Die een mailtje stuurden: ik heb ook gestemd, hoor. Die me aanspraken. Het is zó hartverwarmend. We zijn nog eventjes bezig, om dit allemaal een plekje te geven, hoor!

Iedereen héél hartelijk bedankt voor het stemmen, voor het méé leven, voor alles!