dinsdag 15 mei 2018

In de herhaling

Deze dag leek wel een herhaling van gisteren. Niet dat dat erg is. Ik heb absoluut geen hekel aan herhalende handelingen. Dat is maar goed ook. Het leven van een huisvrouw bestaat voor een groot deel uit een eindeloos lijkende serie alsmaar terugkerende handelingen als wassen, koken, boodschappen doen, opruimen, toiletten schoonmaken, aanrecht poetsen, stoffen enzovoorts.

Maar goed. Er werd dus weer verder opgeruimd. We moesten nog 2 bedladen op de slaapkamer van de jongens. Eén die vooral volgepropt zat met jassen. En de andere die volgepropt zat met schoolwerkjes van vier jongens en van jaren her....

Eerst de jassenla maar:

voor

na
Er bleven niet veel jassen over, die mochten blijven. Wat wel overbleef: lekker veel lege ruimte. Precies nog een mooi plekje voor wat spulletjes van Henk. En verder leeg! En keurig schoon. Hoe fijn!

De volgende lade.... Pffff. Waarom zou je dat allemaal bewaren? We hebben alle stapels papieren en mappen en schriften en programma´s van vieringen en tekeningen en weet-ik-veel-wat-nog-meer uitgezocht. Alleen speciale dingen hebben we bewaard. Voor alle jongens één papieren tas met basisschool-herinneringen. Dat lucht op :-). Ook in deze la is er nu veel lege, schone ruimte.


De buit was weer beschamend: 1 volle vuilniszak voor de kledingcontainer, 2 grote dozen voor de papiercontainer, een (kapotte) weekendtas vol rommel voor de wijkcontainer.


Conclusie: we zijn weer 4 items verder. Maria knipte 4 centimeter van het meetlint af. Twintig zakken en/of dozen zijn ons huis al uit. Nog 80 te gaan. Dat gaat echt wel lukken!


Deze week gaat er verder niet veel meer weggedaan worden. Alle kasten en laden op de jongenskamer zijn gedaan. Wat rest is: schoonmaken. De vier bedden krijgen een grondige schoonmaakbeurt. Achter/onder de bedden moet gepoetst worden. De vloer moet schoon. En tenslotte is er nog een raampartij, die we van binnen en van buiten schoon willen maken. O ja, en de deur met het bovenlichtje moet ook gesopt worden. Nog werk zat ;-).

Vanavond heb ik weer jam gemaakt. Nu geen aardbeienjam, maar mangojam. Negentien potjes. Jeuj!


Maria maakte wortel-appelsap voor morgenochtend. Mmm. Ik heb er nu al trek in :-).