vrijdag 18 mei 2018

M´n sopdoek aan de wilgen en TIEN jaar eenvoudiglevenblog!

Gisteren en vandaag heb ik nog wat uurtjes in de jongenskamer gestoken. Maar nu is hij echt helemaal klaar. Het is er zo steriel als in een operatiekamer en we kunnen er zo wel weer even tegen :-). Het laatste wat ik heb gedaan is het zemen van het raam, van binnen en van buiten. En daarna ben ik naar de bloemist gereden en heb een grote cactus gekocht. Dat is het enige wat er in de vensterbank staat. Verder is hij leeg en clean en dat wil ik zo houden. Alleen komt er nog een rolgordijn. Dat moet eigenlijk al 14 jaar ... ;-).

Maar nu heb ik toch heus m´n sopdoek aan de wilgen gehangen. In elk geval voor een week. DV volgende week hebben we andere bezigheden. Eerst Pinksteren, verder met Maria weer naar het ziekenhuis, en op donderdag en vrijdag heeft ze examen, waar nog aan voorbereid moet worden. Op zaterdag hoop ik op de Lentefair in de boomgaard in Nieuwerbrug te staan en daar moet nog één en ander voor ingepakt te worden. Druk zat dus en het stof en de rommel wachten heus wel :-).


En morgen is m´n blogjubileum. Hoe leuk is dat! Tien jaar geleden schreef ik m´n eerste logje. Dat kwam trouwens nog niet meteen online. Pas in juli 2008 ben ik online gegaan. En sindsdien zijn er bijna 18 miljoen bezoekers op m´n blog geweest, waren er meer dan 27 miljoen pageviews, zijn er ruim 1800 volgers en schreef ik meer dan 1300 logjes.

Wat is er veel gebeurd! Hoogtepunten, dieptepunten, trouwen, rouwen, alles kwam langs. Nieuwe vrienden, broodbakworkshops, schrijven voor het Reformatorisch Dagblad (niet meer), de kookrubriek voor het blad Terdege maken (al voor het 5e jaar!), de webshop, journalisten voor tijdschriften en kranten (zijn we mee gestopt), een boek geschreven (¨Dat doen we zelf wel!¨), kortom: de blog is geïntegreerd in ons gezinsleven.

Morgenavond hebben we met de kinderen een gezellig jubileumavondje. Dan kijken we terug, halen herinneringen op, kijken oude foto´s. Maria heeft een echte jubileumslof gebakken en ik heb een fles jubileumbier (uit het Openluchtmuseum) koud staan.

Ik vier m´n blogjubileum ook in m´n shop, want de shop is het logische vervolg op m´n blog geworden. Daarom heb ik wat aanbiedingen gemaakt en krijgt elke klant een kadootje. Dat zal volgende week wellicht ook nog voor drukte zorgen. Maar dat is léuke drukte. Kom maar op ;-).