maandag 28 mei 2018

Jubileumdrukte, fair en een jarig kleinkind

Al meer dan een week lang zijn we ondergedompeld in de jubileumdrukte. Steeds als we denken, dat de bestellingenstroom wel zal stagneren, komen er toch weer nieuwe binnen. Wat een verrassing is dit! Maar tegelijkertijd ook even schakelen. Want klanten gaan voor. Ik had al wel bedacht, dat in de jubileumweek mijn huishouden op een laag pitje zou komen staan. Maar dat was een optimistische inschatting :-). We zijn hier zó diep gezonken, dat ik verschillende keren brood heb gekócht in plaats van zelf gebakken (wat een zeldzaamheid is) en het absolute dieptepunt was wel zo´n beetje de avondmaaltijd van vrijdag: diepvriespizza´s. Ha, ha, ha. Niemand had er problemen mee, hoor :-)). Onze woonkamer was elke dag een magazijn en mijn auto een koeriersbus. Maar elke avond lukte het toch wel om alles weer toonbaar en opgeruimd te hebben.


Het allernoodzakelijkst huishoudelijk werk ging natuurlijk wel gewoon door. De was, weet-je-wel?Maar goed. Deze bijzondere en ook gezellige drukte zal woensdag toch wel voorbij zijn, want morgen is het de laatste dag van de jubileumacties in m´n shop.

Wat niet heel handig uitkwam, maar toch zo heel leuk was om te doen, was de Lentefair in de boomgaard in Nieuwerbrug van afgelopen zaterdag. We hebben vorig jaar ook op die Fair gestaan en vonden dat toen erg geslaagd. Dus wilden we dat dit jaar weer. We hadden het al een tijdje geleden besproken en ook de kraamhuur al betaald. Dus wilden we het niet vanwege de jubileumdrukte afzeggen. We gingen gewoon :-).

De dag voordat de Fair was, kreeg ik van een klant een geweldig leuk schortje kado. Een schortje met het Eenvoudig Leven-logo. 
Natuurlijk werd dat schortje ingepakt. Net als heel veel bakmixen, kruiden, broodbakpakketten, Lamme Teun, bamboe tandenborstels, zepen, wattenstaafjes zonder plastic, bakvormen en nog veel meer. We stouwden de auto zó vol, dat we er nog nèt bij konden. We gingen met z´n drieën: Maaike, Maria en ik. De meiden hadden er net zoveel zin in als ik. Zo gezellig!We reden zaterdagochtend om 7 uur weg. Het beloofde weer een prachtige, warme dag te worden. Nèt als vorig jaar. Toen was het ook zo warm op de Fair. Gelukkig kan ik er heel goed tegen. Al hadden we  wel al klotsende oksels voordat er ook maar 1 product op de kraam stond. Dat komt, omdat je op die Fair niet met je auto bij je kraam kunt komen. Al je spullen moet je op een steekwagentje hobbeldebobbel door het gras van de boomgaard naar je kraam rijden. Dat was echt een klus!

Maar eindelijk was de auto leeg en kon het opbouwen van de kraam beginnen. Genieten! Precies om half 10 (de begintijd van de Fair) was de kraam áf.
De klanten mochten komen!

Zoals verwacht, kwamen de meeste klanten ´s morgens. Op een markt of een fair moet je het altijd van de ochtend hebben. En deze Fair was bovendien vroeg afgelopen: om 15.00 uur. Maar je mocht beslist niet voor 15.00 uur je kraam aftuigen. Het laatste uurtje was wel een beetje afzien. Maar goed. We hebben ook onze laatste klant fris en fruitig bediend en klokslag 15.00 uur begonnen we met inpakken. Gelukkig hoefden we heel wat minder spullen door de boomgaard naar onze auto terug te slepen ;-). Dat kwam goed uit, want we hadden een extra passagier. Willem was tussen de middag samen met Henk op de Fair komen kijken. Willem was al snel uitgekeken, maar Henk kreeg niet genoeg van het konijnen knuffelen enzo. Willem was daarom alleen terug naar huis gegaan en Henk reed nu met ons mee. Linea recta naar onze jarig kleinzoon! Het paste allemaal naadloos in elkaar. Toen we daar om half 5 arriveerden, was opa Willem daar ook al. En zo kwam er aan een drukke week en een drukke dag een feestelijk einde.