dinsdag 26 februari 2019

Naar Jeruzalem!

Eindelijk was het vorige week zover: We zouden met Henk een uitstapje maken!

Al jarenlang hebben wij de gewoonte om met elk kind vanaf de 12e verjaardag één keer per jaar apart op stap te gaan. Eén middag/avond zijn ze dan helemaal de prins of prinses, waar alles om draait. Zo´n uitstapje wordt uiteraard zorgvuldig uitgekozen samen met het kind wat aan de beurt is. In augustus is Henk, onze jongste, 12 geworden en mocht ook hij, eindelijk, een uitstapje uitkiezen! Na lang wikken en wegen wist hij het: Henk wilde graag naar Jeruzalem. In het Omniversum dan ;-).


En hij wilde eten bij de Burger King.

Ok. U vraagt, wij draaien :-).

Donderdagmiddag had Willem een uurtje vrij genomen van zijn werk en zodoende konden we om kwart over vier vertrekken. Het plan was, om eerst een wandelingetje te maken langs het strand in Scheveningen, daarna naar de Burger King te gaan en tenslotte naar het Omniversum.

Helaas was er heel veel file. Het schoot allemaal van geen kant op. Toen we rond zessen nog in Den Haag voortkropen, besloten we de strandwandeling maar te skippen en meteen naar de Burger King te gaan.  Het werd de Burger King in de Spuistraat. We zochten een parkeergarage in de buurt op, parkeerden de auto en liepen de stad in. Eerst liepen we de verkeerde kant op. Maar dat was helemaal niet erg, want zo stonden we ineens bij de koning op de stoep :-).


Uiteindelijk vonden we de Burger King in de Spuistraat (lopend navigeren met je telefoon is soms bepaald geen sinecure) en stond Henk helemaal verlekkerd voor de zuil te bedenken wat hij eens kiezen zou. Wij komen nooit bij de Burger King en het was dus allemaal nieuw voor hem en bovendien waren er géén restricties. Hij mocht echt kiezen wat hij maar wilde.


Toen we allemaal iets gekozen hadden, gingen we zitten aan een tafel op een mooi plekje in een serre, die een prachtig uitzicht bood over de winkelstraat. Het was zó leuk om met Henk mee te genieten van zijn keuze en van zijn feestje :-).



Na het eten wandelden we weer terug naar de parkeergarage en na een ritje van 10 minuten stonden we bij het Omniversum. We hadden gereserveerd, maar op deze doordeweekse avond was het totaal niet druk. We waren ruimschoots op tijd en we hadden dus nog wel even gelegenheid om wat rond te kijken in het winkeltje enzo. We zaten nog een poosje op een bankje tot het vijf voor 8 was en de deur open ging.


Ik ben niet zo goed in schatten, maar volgens mij waren er maar een stuk of 20 mensen en we zaten allemaal zo´n beetje in het midden van de zaal. De film was een belevenis. Het is dat je de geuren niet ruikt, maar als je die beelden zo groot ziet en de geluiden hoort, is het alsof je er echt bent. In de film zie je Jeruzalem door de ogen van de het Christendom, het Jodendom en de Islam.



Na afloop van de film liepen Henk en Willem bij de uitgang van de zaal nog wat te treuzelen. En toen kregen ze helemaal onverwachts een kleine ´behind the scenes´. De mensen van het Omniversum lieten zien hoe die koepel in elkaar steekt. Als je er zit, denk je dat je echt in een koepel zit. Maar het is gewoon een normaal gebouw, waarin schermen in een koepelvorm zijn aangebracht. Ze lieten het zien door de lampen achter de schermen aan te doen. Echt leuk om dat te zien!

Het feestje zat er op. Wat restte was nog een rit door de donkere avond naar huis en werd Henk z´n eerste uitstapje geschiedenis. Het was erg leuk om dat met onze jongste zo mee te maken!