maandag 28 oktober 2019

Ploeteren

De herfstvakantie is weer voorbij. Maar, eerlijk gezegd heb ik weinig van de vakantie meegekregen. Een tikkie verlangend keek ik steeds naar buiten, naar de prachtige herfstkleuren. En wat was het steeds mooi weer! In de gezins- en familieapp verscheen de één na de andere prachtige herfstfoto. Het leek wel of íedereen aan het genieten was in het bos, of op andere mooi plaatsen. Ik voelde me een beetje gevangen. Gevangen in werkjes die echt dóór moesten gaan en waardoor ik geen tijd vond om zomaar een middagje buiten te gaan lummelen. Bovendien heeft Willem geen vrije dagen meer voor gelummel.  De weinige vrije dagen die hij nog heeft, zijn nodig voor de verhuizing en de aanloop daar naartoe. We weten gelukkig waar de drukte voor dient en ook dat het tijdelijk is. We ploeteren gewoon nog maar even voort :-).

Tussen de bedrijven door deed ik thuis wel wat gezellige dingen. Weet je hoe leuk het is, om zomaar even tussendoor iets te bakken? Eigenlijk maakt het me altijd wel blij, om in de keuken bezig te zijn. Vooral als je het doet tussen allerlei saaie ´moetjes´ in. Ik had vorige week heel veel saaie ´moetjes´: de administratie van het derde kwartaal moest afgerond worden. En dat kostte de nodige uurtjes. Als ik dan twee uur achter elkaar achter de computer had gezeten en in allerlei paperassen was gedoken, vond ik het heerlijk om even iets anders te doen. Bakken of koken is dan voor mij de ultieme manier om even te resetten. Het gezin heeft hier trouwens nooit problemen mee :-).

Ik bakte twee keer de appel kruimel plaatcake
van Rutger bakt.

Ik verwende de kinderen
met verrassingslunches.
Hier eentje met een broodje
met omelet

Het lukt me eindelijk om
een mooi tijgerbrood te bakken

Allerlei restanten groenten
deden het prima in een
goed gevulde groentensoep
Vrijdagavond vond Maaike het leuk om de trakteren en ´ouderwets´ vrijdagavond te vieren. Samen met Hans ging ze naar de kaasboer en haalde allerlei lekkers. Het werd inderdaad een heel gezellige vrijdagavond. Niet alleen vanwege het lekkers, maar het was leuk, omdat bijna iedereen thuis was en er leuke verhalen en interessante discussies waren.


Zaterdag zijn Willem en ik op stap geweest voor sanitair. We hebben nog niets gekocht, maar zijn wel een stuk wijzer geworden. Deze week hopen we het rond te krijgen. Wat is er veel keuze! Echt niet te geloven!

We hebben nog ongeveer 8 weken voor de verhuizing. We zijn echt aan het aftellen. Deze week gaat het dak van de boerderij eraf, omdat het geïsoleerd moet worden. Wat zijn we blij met het mooie weer! Bij zo´n klus ben je toch wel een beetje afhankelijk van het weer. Bij storm of hoosbuien, kun je het wel vergeten. Leendert was al op tijd op de klus en stuurde al vòòr zevenen heel optimistisch een prachtige foto vanaf het dak.


Ik ben benieuwd hoe ver we deze week gaan komen met z´n allen!