woensdag 2 december 2020

De jaarlijkse vierdagen

 Wij zitten weer in onze jaarlijkse week vol vierdagen.

Maandag was Maria jarig. Nu is maandag nogal een lummelige dag om jarig te zijn. Maar de koffie met gebak smaakte prima :-). Aan het eind van de ochtend vertrok ze samen met haar vriend voor een boswandeling. En wat denk je? Halverwege de middag kwam er een appje in onze gezinsapp:

Ze zei ¨Ja!¨

En zo werd de vierdag nóg feestelijker! Het stel ging verliefd weg en kwam verloofd terug :-).

Gisteren was onze oudste zoon, Wim, jarig. Hij werd 32. Maaike (21) en Maria (19) vinden dat stokoud. Dan ga je toch al richting de veertig ;-).

De dag was gisteren, behalve door de jarige Wim, toch al heel speciaal. Maaike en ik zijn samen voor een trouwjurk op stap geweest. En we zijn zowaar ook in één keer geslaagd. Het was een heel gezellige ochtend.


Maaike en Jaap hopen bij leven en welzijn volgend jaar in september te trouwen. In januari krijgen ze de sleutel van hun huisje. Zo speciaal weer om mee te mogen maken, die tijd van voorbereiden!

´s Avonds waren Willem en ik uitgenodigd bij Wim en Geertje om Wim z´n verjaardag te vieren. Allemaal in een aangepast programma vanwege corona. Wim en Geertje hadden bedacht, dat Willem en ik samen mochten komen eten om de verjaardag te vieren. Dat was erg leuk en gezellig. Geertje had een heus 3-gangen menu klaargemaakt. Eerst was er tomatensoep en daarna kwam er heerlijk stoofvlees op tafel (en voor mij bietenburgertjes en pompoenburgertje). Gebakken aardappeltjes en salade erbij en ijs na. Wat leuk, zomaar op een doordeweekse avond. Geertje hoopt morgen jarig te zijn en dan komen haar ouders bij hun eten. Echt leuk bedacht!

Bij thuiskomst ging ik direct door naar een volgende verjaardag. Buurvrouw was 80 jaar geworden. En zo zat ik even later alwéér prinsheerlijk aan de koffie met taart. Oeps.

Vandaag is het de 34ste verjaardag van onze trouwdag. Elk jaar wordt zo´n dag bijzonderder.

Maar voorlopig moet ik gewoon even hard aan de slag. Morgen is de laatste workshop ´bak je eigen brood´ van dit jaar. En er is ook de nodige drukte in de webshop. Dus, hup, daar ga ik maar.

Voor wie het leuk vindt: ik kreeg gisteren de nieuwsbrief van de podcast-serie ¨Bij ons thuis¨ in mijn mailbox. De podcast die pas opgenomen werd, staat online. Het gaat over ´Hoe houd je alle ballen in de lucht´. Je kunt hem hier beluisteren: