zaterdag 11 september 2010

Brand, molens en schoenen

Deze week is het in Kinderdijk "Molenweek". De hele week zijn de molens 's avonds prachtig verlicht en gisterenavond was de traditionele molenmarkt. Dat is voor ons een jaarlijks terugkerend familie-uitstapje. Die markt is zó gezellig. Veel leuke kraampjes met tweedehands spullen (boeken!), handwerk, interieurspulletjes enzo. De oliebollenkraam, niet te vergeten. Veel tweedehands spullen op de kleedjesmarkt. De kerk die open is en waar je lekker even kan uitblazen met koffie of limonade, of luisteren naar een koor. De speeltuin die open is en waar de kinderen in het donker heerlijk spelen. En als we al dat leuks gezien en meegemaakt hebben lopen we nog even een stukje over het molenpad om de verlichte molens te zien en om te kijken bij de verlichte modelbootjes die er altijd varen.
We wilden gisteren om half 8 vertrekken naar de markt en waren zowaar vroeg klaar met eten. Omdat ik hoofdpijn had, vroeg ik of het goed was als ik nog even een kwartiertje m'n ogen dicht zou doen. Willem vond dat prima, maar wilde dan wel even mee :-). Het was geen probleem. De kinderen zouden met elkaar de etensboel opruimen. We lagen net op bed toen ik buiten allemaal opgewonden stemmen hoorde en tegelijkertijd kwamen de kinderen de trap op rennen: "Er is brand!" Ik rukte het rolgordijn omhoog en wist gewoon niet wat ik zag! Kolkende zwarte rookwolken walmden uit het huis schuin achter ons. Wat een schrik. We renden naar beneden en naar buiten. Al snel kwamen overal vandaan buren verschrikt aanlopen. Mensen, wat een akelig gezicht zo'n brand. Al snel kwam de brandweer en het vuur werd geblust. Zoiets hoop je toch nooit mee te maken!
We konden uiteindelijk toch nog op tijd naar de molenmarkt en hadden een fijne avond. Het was gelukkig de hele avond droog. De kinderen hadden allemaal wat muntjes te besteden en dat is op zich natuurlijk avondvullend ;-).
Het was rond elven toen we thuis kwamen. Daar wachtte ons een wel erg leuke verrassing:
Een tijdje geleden stond er een advertentie van  in een plaatselijke krant:

Schoenwinkel J. van Mourik & zn. Alblasserdam heeft de grootste collectie herenschoenen uit de regio. Deze collectie is dit jaar nog uitgebreid met twee nieuwe merken: Giorgio en BvanB. Giorgio is een merk met prachtig Italiaans handwerk en modellen die variëren in stijl van sportief tot gekleed. BvanB stellen we uitgebreid aan u voor in het tweede item in deze nieuwsbrief. Tevens zijn er twee bekende merken met een geheel nieuwe stijl: Greve en Van Lier. Greve introduceert, naast de bekende instappers, nu ook de modische City line en de exclusieve Custom line. Van Lier heeft ook voor ieder wat wils met zowel casual booties als smaakvolle geklede schoenen.

Ambassadeurs:

Voor de introductie van deze merken en stijlen hebben wij een volstrekt unieke aktie ontwikkeld. Wij vragen namelijk u als klant om 'proef' te lopen op deze zojuist genoemde merkschoenen waarvan wij in totaal acht paar gratis beschikbaar stellen. Om vervolgens als merkambassadeur uw ervaringen te delen met al onze klanten.

Willem gaf zich op als ambassadeur. Hij gaf aan dat hij het vuur uit z'n schoenen loopt om z'n 12-koppige gezin te onderhouden en had als origineel extraatje, dat hij de ervaringen met de schoenen wil publiceren op dit blog.
Dit bleek origineel genoeg om als ambassadeur uitgekozen te worden. Joepie! Willem krijgt dus een paar prachtige schoenen om uit te testen. Da's nog eens een mooie manier om aan een paar goede schoenen te komen. Willem heeft 'moeilijke' voeten. Korte brede voeten met hoge wreven. Hij kan alleen van Bommel schoenen dragen en dat is een dure liefhebberij. Alhoewel, dit soort schoenen gaan wel erg lang mee, zéker als je ze op tijd laat verzolen. Maar als het dan eenmaal zover is, dat er een nieuw paar nodig is, is het een aardige aanslag op het huishoudbudget. We zijn dus heel blij met deze leuke aktie!