maandag 20 september 2010

Chips en Hollandse produkten

Leendert liep zich vanavond een beetje te vervelen. Meestal vindt hij het wel leuk om dan iets te bakken. Maar toen ik voorstelde om een boterkoek te bakken, haalde hij er z'n neus voor op. Ik moest dus iets anders bedenken, want een puber die zich verveelt is ronduit vervelend ;-). Ik vroeg hem, of hij misschien zin had om chips te bakken. En jawel, hij veerde op. Ik vertelde hem wat hij moest doen:
Eerst twee grote aardappels pakken en die heel goed schoon boenen. Daarna de aardappels in heel dunne plakjes snijden. Intussen de olie in de frituurpan verwarmen tot 160 graden. Als de olie heet is laat je de schijfjes er één voor één inzakken tot je een niet al te grote portie hebt (bij een te grote portie koelt de olie teveel af en wordt de chips niet knapperig). Na drie minuten haal je de chips eruit en doe je een volgende portie. Bestrooi de chips met zout of kruiden (wij namen Herbamare). Tel even je vingers voordat je eraan begint :-). Buiten dat deze chips echt bijzonder lekker is, kost ze ook nog eens drie keer niks. Twee grote aardappels, een beetje zout en wat stroom voor de frituurpan en dat leverde genoeg op voor vier personen.

Verder heb ik nog iets leuks voor de hollandse lezers in het buitenland. Links bij de banners staat er een link naar . Dit bedrijf verstuurt wereldwijd alle heerlijke producten die veel hollanders in het buitenland vaak zo missen. Bestellen gaat heel gemakkelijk door op de banner te klikken of op deze link: .