woensdag 15 september 2010

Het gaat goed

Het gaat gelukkig goed met de brandplekken. Alleen veegde ik vanavond gedachteloos over mijn wang en schuurde daardoor het dunne velletje kapot. Het deed acuut weer erg veel pijn en ik heb er maar weer een dikke laag Flammazine op gesmeerd. Dat is de zalf die ik gisteren kreeg voorgeschreven en die hier in Nederland dus niet vrij verkrijgbaar is. Goed dat ik nu weet, dat het in België wél zo bij de apotheek te koop is. Het is geweldige zalf (wist ik al uit eerdere ervaringen). Eigenlijk mag zoiets niet in je huisapotheek ontbreken.

We hebben hier redelijk veel ervaring met brandwonden. Willem en Dirk zijn zelfs (ieder op een ander moment) zó erg verbrand, dat ze in het Brandwondencentrum terecht kwamen en een huidtransplantatie moesten ondergaan.

Vanavond zijn wij gezellig met z'n allen naar Zwitserland geweest. Huh? Jawel! Dirk heeft uit al z'n vakantieopnames een prachtige dvd samengesteld en vanavond was de première. We hebben met het hele gezin én de twee oma's én mijn zus genoten van een uur lang Zwitserland. Wat een prachtige herinnering!

Intussen zijn er, denk ik, al heel wat mensen bezig met kleding uitzoeken. Zowel gisteren als vandaag kwamen er zakken kleding binnenrollen. En deze keer zat er ook veel bij voor mij. Leuk! Alles wat hier niet van pas komt en waar ik zo direct geen volgende bestemming voor weet gaat weer via Heriëtte door naar Roemenië. Fijn als al die goede spullen goed terecht komen.

Ook kreeg ik van twee kanten Hollandse druiven aangeboden. Die ga ik morgen ontsappen. Een deel wil ik samen met de bosbessen uit de vriezer ontsappen. De bosbessen zijn een beetje flauw van smaak en Hollandse druiven juist wat zurig. Dat lijkt me een lekkere combi.

Voor de mensen die vragen naar het boek: Willem probeert deze week de link met bestelgegevens op dit blog te zetten. De presentatie is op DV 25 september op de lees en luisterbeurs. De gegevens kun je vinden op leesenluisterbeurs.nl. Wij hopen er met een aantal kinderen een klein dagje uit van te maken. Het programma ziet er erg leuk uit. De kinderen verheugen zich op de speurtocht en op een workshop met een illustrator. Willem heeft zin in muziek luisteren. Er is voor elk wat wils.