donderdag 2 augustus 2018

Zomervakantie 2018, dag 17 en 18; Meet & Greet op de fair :-)

Ik zit op m´n bed in de trekkershut in Putten. Een uurtje geleden kwamen we ´thuis´, na onze tweede fair-dag. We zien de lucht zo langzamerhand voor groene kool aan, maar ondertussen genieten we enorm. Willem, Henk en ik zijn al wezen douchen. Er zit geen douche in de trekkershut, maar het douchegebouwtje is vlakbij. De meiden zijn nu ook douchen. Alleen Jan moet nog. Die is moed aan het scheppen :-). Ik ben blij dat ik die hut geboekt heb. Als je na zo´n lange dag ook nog eens een uur in de auto moet zitten en de volgende dag op tijd weg moet, dat is dat een opgave. Nu is het maar een klein half uurtje en stappen we ook nog eens in de relaxte wereld van een camping. Echt een genot!

Ook de fairdagen zijn een genot. Het is zó leuk om steeds een bloglezer aan de kraam te krijgen en éven een babbeltje te kunnen maken! Het is zó leuk om samen met Willem en de kinderen bezig te zijn. We zijn echt een team. En tot op heden een heel enthousiast team.

We beginnen de dagen relaxed, omdat we de avond tevoren onze kraam al helemaal klaargemaakt hebben. Ook voor morgen staat alles weer keurig klaar. Maria heeft zelfs al iets voor morgen gebakken, zodat we meteen om 10.00 uur iets kunnen uitdelen aan de eerste bezoekers.

Twee keer per dag geef ik een workshop brood bakken. Dat is geweldig leuk om te doen. Gisteren moest ik de keuken eerst samen delen met een de kok van de Oude Duikenburg, die allerlei demonstraties geeft. Maar daar was het eigenlijk allemaal net even te klein voor. Jimmy, de kok, had het al snel bekeken. Hij deed al z´n demonstraties lekker buiten. Daar was veel meer ruimte. En zo kreeg ik de keuken voor mezelf en heb ook ik heerlijk de ruimte. Echt fijn, want van alles moeten improviseren is gewoon heel (in)spannend.

Eén of twee keer per dag geef ik een workshop(je) limonade maken. Ook echt leuk om te doen. Vooral om na afloop van de workshop aan alles luisteraars een bekertje lekker koude, zelfgemaakte limonade te kunnen aanbieden. Dat gaat er wel in met dat dorstige weer!

De rest van de dag sta ik samen met de anderen ander de kraam. Ik kom de Barn eigenlijk nauwelijks uit. Alleen even met het avondeten. We mogen aanschuiven aan het buffet van de dag. Pure verwennerij om zomaar je eten voorgeschoteld te krijgen. Ook de kinderen vinden dat een feest. Jan had al gedacht, dat hij vier dagen patat moest eten ;-).

Henk zwerft wél de hele dag over de fair. Er is dan ook zoveel leuks te zien en te doen! Hij verveelt zich echt geen moment!

Ik heb zelf geen enkele foto gemaakt, want mijn mobiel is steeds in gebruik bij het pinapparaat. Maar Willem heeft er wel een paar gemaakt. Bijgaand wat beelden bij mijn woorden. Even in willekeurige volgorde. En daarna ga ik slapen. Gaaaaaaaaap.


De stoeltjes in de keuken en voor het podium staan weer klaar.


Hè, hè, dag twee zit erop! We zijn gaar en klaar.


Even uitpuffen bij de ´achterdeur´ van onze stand.


Henk vermaakte zich onder andere op het water. 


Onze hut:


Fris en fruitig begin ik aan dag twee en schep m´n broodbakkers maar weer eens vol


Een praatje met bloglezers, die ook voor Stéphanos in Malawi hebben gewerkt (en gewoond).


We kunnen terugkijken op weer een prachtige dag met mooie ontmoetingen!