maandag 23 juli 2018

Zomervakantie 2018, dag 6, 7, 8.

Zaterdag was het eindelijk eens een ´normale´ zaterdag. Geen houtzagerij, -kloverij, of stapelen. Maar gewoon koffie drinken bij schoonmama. Nou ja...dus níet gewoon, hè! Het was de eerste keer, dat we bij haar op zaterdagochtend koffie gingen drinken in haar nieuwe huisje! We zaten fijn op het balkon en het leek wel, of we op vakantie waren! 

Thuis gekomen zijn we in een treintje gaan staan: Willem, Maria, Jan en ik. Zo hebben we in sneltreinvaart al het inpakwerk voor de shop gedaan.

´s Middags stond er een ritje naar Achterberg op het programma. Daar zijn we gaan kijken bij één van onze adverteerders: De Grebbestee. Op de Grebbestee is een prachtige zaal gerealiseerd, die multifunctioneel is. Je kunt er iets vieren, maar er ook vergaderen, bijvoorbeeld. In het najaar is het de bedoeling, dat er workshops gegeven worden. Ik hoop er komende maand méér over te schrijven in een advertorial. We hebben kennisgemaakt met Margriet en Rien en alles bekeken. Sfeer proeven dus. Zo kan ik er het best over schrijven, want dan heb ik er een beeld bij. 
Kijk, hier een voorbeeldje van een werkstukje naaldvilten, wat Margriet d´r grote hobby is, en waar ze ook workshops van wil gaan geven:


We kwamen pas tegen etenstijd thuis en daarom hadden wij geen zin meer in uitgebreid eten/bbq-en. We bakten maar gewoon simpel patat en snacks en zaten gezellig met z´n achten aan de buitentafel.

Zondag was net als zaterdag ´normaal´, maar toch ook weer niet: onze Jan was jarig! Hij is vijftien jaar geworden en steekt inmiddels een kop boven me uit :-). Uit de kerk hadden we ter ere van zijn verjaardag koffie met appeltaart, die Maria eerder in de week al gebakken had. Mmmm!

Ook vandaag heeft Maria gebakken: kruidkoek met gember. Op de fair zal Maria de hele dag door lekkers bakken met onze bakmixen. Zo is er steeds iets te proeven. Maar omdat Maria de oven, die we dan meenemen, niet zo goed kent, bakt ze steeds alvast iets op proef. Niks erg :-). Wij zijn heel graag proefkonijn!


Er werd verder vandaag niet echt vakantie gevierd. Door mij althans niet. Henk had wèl vakantie: hij mocht een dag met de gezinnen van m´n zussen mee naar het strand. Hij bofte dus. Ik boog me intussen over m´n lievelingsklus (maar niet heus): de administratie. Ach ja, het hoort erbij. Eenmaal ermee bezig vind ik het eigenlijk altijd wel leuk. En eenmaal ermee klaar, ben ik zéér voldaan. Maar zover is het nog niet. Ik ben wel een eind op weg.


Morgen moet ik het van mezelf af hebben. Maar voor vandaag was het genoeg. Er was nog meer te doen!

De was lijkt te jongen, met dat warme weer. De jongens komen zó vies en stinkend thuis van hun warme werk! Eén werkt in de bouw, één in het groen en één als stratenmaker. Tja, dat is zweten geblazen!!


Aan het einde van de ochtend kwamen Willem en schoonmama een bakkie koffie doen. De oudste broer van mijn schoonmoeder is overleden en Willem had zijn moeder vergezeld bij het laatste afscheid. Fijn om dan even een kopje koffie te drinken en nog wat na te praten.

Er moest vandaag uiteraard ook weer worden gekookt. Het werd een lekker zomers kostje: gebakken aardappeltjes, gemengde sla en een stukje kipfilet. Lekker hoor. Zo scoorde ik weer punten :-). Gisteren had ik me er gemakkelijk vanaf gemaakt met een pan courgettesoep en brood met salade. Maar daar maak ik Willem niet echt blij mee. Vandaag dus maar snel een goedmakertje. Ha, ha.


De sla werd opgeleuktlekkerd met stukjes komkommer, stukjes geitenkaas, walnoten en alfalfa. De geitenkaas had ik vorige week kado gekregen op m´n persoonlijke bonuskaart van AH. Kijk, dat is nog eens leuk!

De groenteboer kwam ook weer direct op me afgestekkerd, toen ik m´n neus liet zien. Vorige week kreeg ik van Willem een reprimande, omdat ik me veel te veel werk op de hals had gehaald met al die druiven. Ik zei dus tegen de groenteboer, dat ik best wat wilde, maar beslist NIET teveel. Nou, ok, hij heeft z´n best gedaan.

In elk geval zaten er aardbeien bij. Iets waar ik nooit ´nee´ tegen zeg, want aardbeienjam is dé hardlopende jam in m´n shop. Vorig jaar was ik in september al uitverkocht. En dat vond ik niet zo leuk. Dus heb ik vanavond braaf aardbeitjes zitten ontkronen aan de tuintafel. Het waren prima aardbeitjes, maar wel klein. Het was dus een monnikenwerk. Maar het klusje leverde me toch dik 4 kilo schoon op. Ik heb ze in de vriezer gestopt, want jam koken lukt echt niet, deze week.


Wat er ook in mijn auto was gestopt: een hele doos rijpe bananen. Maar ik heb deze week geen tijd, om die te verwerken. Weggooien wil ik ook niet. Dus heb ik ze op mijn fb-pagina aangeboden. Wie geen fb heeft, maar wel graag bananen wil, stuur gerust een mailtje. Dan kun je een portie komen halen!

En zo vloog ook deze dag weer om. Er zitten nog broden in de oven. Als die klaar zijn, zit mijn werk er  voor vandaag weer op. Wat zal de dag van morgen weer brengen? In elk geval een restje administratie. Poehee, ik verheug me er op.