donderdag 18 juli 2019

Vandaag!

Vandaag is het de grote dag van Leendert en Thea!!

En dat nadat we de afgelopen dagen niet anders dan allerlei hoogtepunten beleefd hebben. Wat een emo-achtbaan! Kijk maar mee:


Henk had z´n allerlaatste project op de basisschool. Zijn klas had een tentoonstelling gemaakt over de Tweede Wereldoorlog en vrijdagavond mochten de ouders komen kijken. Wat leuk!


Zaterdag dook ik de oude foto´s in, want er moest nog een ´levensloop´ voor Leendert in elkaar gedraaid worden. Ah...weemoed! Kijk nou, pas geboren!


Dinsdag waren er drie bezichtigingen van ons huis. We werkten ons een slag in het rond, om alles weer keurig netjes te krijgen en togen daarna naar Rotterdam, waar Maria haar diploma in ontvangst mocht nemen. Voor haar oude mentrix, die haar de afgelopen twee jaar zo goed geholpen heeft, schilderde ze een prachtig schilderij (schilderen op nummer). Dat schilderij had ze van opa Luijk gehad en heeft haar heel wat uurtjes gekost om te maken. Al haar liefde ligt erin en deze keer was dat allemaal voor haar oude juf!


Gisterenochtend maakte ik voor de allerlaatste keer Leendert z´n kuchie klaar....


En was het ook meteen Henk z´n allerlaatste basisschool-dag!


Verder was het een drukte van belang. Maria bakte de bruidstaart en 120 cupcakes!


Ik was druk met de was, met kado´s inpakken, met nog een steekje aan een de diepe hals van een jurk zetten, met Koos om schoenen te sturen, met het bij elkaar leggen van Leendert z´n trouwpak en accessoires enzovoorts enzovoorts.


Gisterenavond werd de trouwauto gehaald. De laatste hand werd gelegd aan 1001 kleine dingen.  O ja en het was natuurlijk Leendert z´n galgenmaal. Hij mocht zeggen, wat we zouden gaan eten. Nou, het maakte hem niets uit. Gewoon wat de pot schaft, zei hij. De pot schafte pannenkoeken :-)


En nu? Ga ik me aankleden!
Over een half uur staat Trijnie op de stoep. Die komt onze haren doen. Eerst die van Maria, want die gaat om 8 met Leendert mee naar Thea. Ze gaat assisteren bij het maken van de fotoreportage.

Dag dag!