En toen was het vrijdagochtend en moest er nog een dagje gebuffeld worden :-). Maar eerst de dag maar beginnen in de tuin.
Kijk, elke dag groet ik Japie Krekel even. Zie je hem zitten?
Hij woon al wekenlang in het topje van een broccoliplant. ¨Hoi Japie! Goedemorgen!¨
Het was weer ontbijttijd, voordat ik er erg in had. Ik maakte weer havermout met fruit. Nu met nectarine en wat bessen uit de vriezer. Wat een traktatie.
Toen Maria arriveerde, zijn we met z´n drieën hard aan de slag gegaan voor de fair. Er waren nog zóveel losse eindjes! Willem ging wisselgeld halen bij de geldautomaat in Ridderkerk. Hij reed meteen nog even door naar de verpakkingsgroothandel in Barendrecht voor iets wat we tekort kwamen. En daarna nog langs van Os in Papendrecht voor appeltappen.
We zaten hierdoor wat later aan de koffie. Tijdens de koffie werd er ook weer druk overlegd over alles wat er nog moest gebeuren.
Willem ging computerwerk doen: handleidingen vormgeven, producten in de shop zetten en nog veel meer. Maria en ik gingen inpakken, opruimen, organiseren, sorteren. En langzaam maar zeker kwam er toch heus orde in de chaos en konden aan het eind van de dag de pakjes weer naar de post. Dat ging Willem fijn voor ons doen.
Hij nam meteen de prijskaarten mee terug, die voor ons klaarlagen. Wat zijn ze mooi. Leuk hoor!
Maar nu was het weer genoeg geweest. Ik moest snel gaan eten koken, want ´s avonds vierde Koos zijn verjaardag en daar wilden we kwart over 7 voor wegrijden. We zouden namelijk Jan nog oppikken in Papendrecht en ook nog een BBQ-schotel ophalen.
Ik vind het leuk om zoveel mogelijk uit de tuin te eten en had ´s morgens al bedacht, dat ik hartige taart zou maken. Ik gebruikte hiervoor een paar wortels, een courgette, m´n eerste struikje broccoli, een hand basilicum en wat stengels bieslook. Aan groente kwam daar verder nog een rode ui bij.
Ik gebruikte filodeeg, wat ik nog in de kelder had liggen. Ik had dat in februari bij de Turkse supermarkt gekocht en had er nog nooit mee gewerkt. Ik gebruik altijd filodeeg uit de vriezer. Het leek me wel gemakkelijk, vers filodeeg. Toch viel dat een beetje tegen. De lappen waren nogal bros en brokkelig. Niet meteen voor herhaling vatbaar, ook al is het taartje verder prima gelukt.
Ik bakte de groenten een beetje aan in de koekenpan. Er gingen lekker wat kruiden door: wat kerrie, wat chilipeper en wat ras el hanout. En natuurlijk de verse kruiden uit de tuin en zout. Ik roerde wat eieren (van onze eigen kippetjes) en een half pakje houdbare slagroom door elkaar. De groenten gingen in de met deeg beklede vorm. Daarna goot ik het eimengsel erover en schoof de taart in de oven.
Oh, wat hebben we heerlijk gegeten!
We hadden daarna een gezellig avondje bij Koos en zo kwam er weer een ontspannen einde aan een buffeldag :-).