woensdag 12 juli 2023

Meer plannetjes dan tijd :-)

Vandaag was het zo´n dag, dat ik (veel) meer plannetjes had, dan tijd. Ha, ha. Niets bijzonders voor mij, eigenlijk. Want dat is wel vaker zo.  Het is niet erg. Wat vandaag niet gebeurde, kan ook prima doorgeschoven worden naar morgen, of naar overmorgen. Of gewoon naar wanneer ik er tijd en gelegenheid voor heb.

M´n dag begon weer heerlijk rustig in m´n tuin. Ik ben toch zo enorm blij met die tuin! Dat is gewoon niet te beschrijven.

Ik hoefde niet te gieten, want het had vannacht geregend. Ik ging daarom wieden. Dat gaat extra fijn, als de aarde nat is. 

Je kunt trouwens al goed merken, dat de langste dag alweer even achter ons ligt. Het wordt ´s morgens echt al merkbaar later licht. Toch stond ik ergens om kwart over 5 buiten. En Willem trouwens ook, want die ging wandelen.

Het was bewolkt en winderig en af en toe viel er een druppel. Ik wiedde. En wiedde. En wiedde. Willem kwam terug van zijn wandeling en ging meteen daarna met Ciara op stap. En ik wiedde. Willem kwam terug met Ciara. En ik wiedde. ¨Nog heel even, hoor,¨ zei ik tegen Willem. Ik had een preek op mijn hoofd (nou ja, in m´n oortjes dan) en die wilde ik even afluisteren, terwijl ik de laatste slierten haagwinde en takjes heermoes verwijderde.

Wat is het lekker opgeknapt in de tuin!

Flink wat groenafval in de container
(compostmolen staat op mijn verlanglijstje)

Dit is echt genieten!

Binnenkort verse bietjes op het menu

De tomaten zien er veelbelovend uit.
Hopelijk komt de ziekte er niet in.
Dat weet je maar nooit.

De aardbeien zijn aan hun tweede ronde bezig!

Even spieken bij m´n bijen

Voldaan ging ik rond kwart over 7 naar binnen om een lekker havermoutje te maken voor Willem en mij. Wat lijnzaad erdoor voor gezonde darmen. Willem een bakje met boter en honing. Voor mij een ¨kale¨. Maar dat smaakt evengoed heerlijk, hoor.


Na het ontbijt en m´n badritueel deed ik het vaste dagelijkse rondje: de kippen voeren, de kat eten geven, de bonsai-boompjes water geven, m´n pilletje (bloedverdunner) innemen en ten slotte de plantenzakken water geven. Die plantenzakken moeten elke dag anderhalve liter water. 




Intussen was Maria ook gearriveerd. Gelukkig was Julian weer opgeknapt. Hij lachte weer van oor tot oor en vond het leuk om in de koffiepauze van opa loop-les te krijgen :-).


Het was vandaag weer mijn taak om alle bestellingen klaar te maken.


Er kwamen twee achternichtjes helpen. Zij gingen aan de slag in de inpakruimte.


Bijna alles voor de fair is nu ingepakt. Daar zijn we vanaf mei al mee bezig. Ik geloof dat er iets van 60 kratten klaarstaan. Het is wel een echte monsterklus :-).


Maria pakte intussen samen met een vriendin allerlei producten uit de shop in kratten. Dingen die ook mee moeten naar de fair. Steeds werd er gecontroleerd of er een juiste barcode op de producten zat. En steeds kon er weer iets afgevinkt worden in het fair-schrift. Het was fijn om zo met z´n allen lekker bezig te zijn!

Henk poetste weer pannen en aan het eind van de middag ging hij met me mee naar de post om de zware dozen te sjouwen.


We reden meteen even door naar de Wibra voor nieuwe poetsrollen, want die waren op. En daarna reden we langs de plaatselijke Hubo. Daar mogen we altijd elke woensdag de lege dozen komen halen. Die gebruiken we om de bestellingen in te verzenden. Hergebruik-dozen dus. De vaste klanten weten het al: die krijgen dan een doos met een sticker erop geplakt, waarop staat ¨ik ben een ouwe doos¨. Ik denk dat toch wel 70 tot 80 procent van onze pakketten verpakt wordt in een hergebruik-doos. Fijn toch?

Ik kocht bij de Hubo meteen een flesje houtlijm. Muck had m´n houten vogeltjes per ongeluk uit de vensterbank gestoten en daarbij waren er van twee vogeltjes de snavel afgebroken. Maar die konden nog prima gelijmd worden, gelukkig.

En weet je wat? Ik kon dan meteen ein-de-lijk eens het doormidden gebroken houten randje rond het sleutelgat van de kast lijmen! Nou zeg, wat knapt zoiets meteen een eind op. Van de weeromstuit gaf ik die lade meteen een likje boenwas.



Henk had mogen kiezen wat we zouden gaan eten. Hij had zin in wraps. Goed idee. Kon ik meteen de eerste courgette uit mijn tuin verwerken. Hoe leuk. We aten er ook een komkommer uit de tuin bij. En in de saus ging er flink wat basilicum. Ook uit de tuin. Zo lekker, die verse spullen!



Vanavond hebben Willem en ik aan de BTW-administratie gezeten. Het is nog niet af, maar we zijn een heel eind. Wij doen maar eens in het kwartaal aangifte en dan komen er heel wat bedragen langs. Het moet deze week af en de rest van de week hebben we elke avond iets. Dus ... aan de bak. 

Maar eigenlijk wilde ik koekjes bakken en de bijen inspecteren en nog wat in de tuin rommelen en en en. Nou ja. Dat dus. Ik had teveel plannetjes voor vandaag :-).