zaterdag 10 augustus 2019

Zomer19-journaal#13

We hadden het plan om vandaag om 8 uur met z´n allen te ontbijten en daarna de tent af te breken (letterlijk, hé ;-). Volgens de weersvoorspelling zou het begin van de dag zonnig zijn en vanaf 9 uur de wind opsteken. Ik lag al een poosje wakker, toen ik de eerste rukwind met de tent voelde spelen. Het was nog maar 7 uur. Nogmaals checkte ik de weersvoorspelling. Nu stond er al vanaf 8 uur wind aangegeven. Vooruit dan met die geit. Dan gingen we toch heus een uurtje eerder van start. Van wind ben ik bang. We zijn ooit, méér dan 30 jaar geleden, met mijn vaders poelierskraam op de markt compleet in elkaar gestormd. De balken van de kraam braken als luciferhoutjes. Sindsdien heb ik angst voor wind.

Zeven uur is echt onmogelijk vroeg op een camping. Daarom deden Willem en ik zo stil mogelijk. We begonnen de slaapcabine helemaal leeg te maken. Slaapzakken oprollen, matras leeg pompen, tassen weg. Ik had intussen ook contact met Maaike. Die zou naar de camping komen, om te helpen met afbreken en om voor extra autoruimte te zorgen. En ja, ook voor de gezelligheid :-). Maaike stond al in de startblokken en kwam direct richting Ermelo.

De kinderen werden nu ook wakker. Eerst Maria. Die sliep in een 1-persoonstentje en kieperde het dat snel in de zon, om het te laten drogen. Van onze tent was alleen het dak van de voortent en de luifel nog nat. Maar de zon en de wind deden samen hun best. Ik had er goede hoop op, dat alles precies op tijd droog zou zijn.Ik maakte het laatste vakantie-ontbijt klaar met alle restjes die er waren. Maaike was ook gearriveerd en met z´n zessen deden we ons best om veel te eten, zodat er zo min mogelijk ingepakt moest worden. Ha, ha.

De rukwinden werden steeds feller en ik werd met de minuut zenuwachtiger. Daar kwam bij, dat de lucht begon te betrekken. Het zou zonde zijn, als de tent nog net nat zou regenen. Na het ontbijt was het dus heus: alle hens aan dek!!

We hebben het gered! Toen de eerste druppels vielen, lag onze tent keurig droog in het bagagewagentje en was ook verder alles ingepakt. Yes!! 


Willem ging de druppel van de slagboom bij de receptie terugbrengen om de borg terug te krijgen. Hij hoorde daar, dat er al diverse tenten over de camping waren gewaaid! 

Willem had bedacht om nog één keer naar de schaapskooi terug te gaan, om daar een bakkie koffie te gaan drinken als afsluiting van de vakantie. Echt heel leuk, om daar toch nog weer even in en om het bezoekerscentrum rond te struinen!Een medewerker van het bezoekerscentrum maakte de afsluiterfoto :-).


En toen was het écht tijd om naar huis te gaan.

Waar de dozen met schoolboeken al klaar stonden....


Waar Maaike gezorgd had, dat alles netjes was en de toiletten fris roken. (dat is extra fijn: je éigen toilet en ook nog eens brandschoon :-)).
Waar Sunny, de oppashond, geduldig wachtte om uitgelaten te worden.
Waar de wasmachine meteen op volle toeren mocht gaan draaien.
Waar de strijkplank al uitgeklapt stond, zodat ik meteen kon gaan hobby-en ;-).
Waar het vaderkonijn helaas doodgegaan was.
Waar de kat zich meteen tevreden op de bank installeerde (maar Maaike vertelde, dat hij tijdens onze afwezigheid gewoon ons bed ingepikt had).
Waar schoonmama graag kwam meeëten en koffie drinken.
Waar een kadodoos voor mij klaarstond van een lieve bloglezer.
Waar ook een even lief kaartje van een andere bloglezer klaarlag.
Waar het klokje, na die heel erg fijne vakantie-week, toch tikte, zoals het nergens tikt!