dinsdag 13 augustus 2019

Zomer19-journaal#15

We hadden vandaag een lekker thuis-rommel-vakantie-dagje. Met een slome start en koffie bij het ontbijt. Daarna ben ik op mijn gemakje alle gebruikte slaapzakken eens gaan wassen. Het was namelijk perfect weer om die fijn aan de lijn te kunnen drogen. Hoewel er af en toe pittige buien waren! Dan draafde ik maar weer eens naar buiten om snel de was van de molen te grissen. En tien minuten later kon alles weer terug, omdat de zon weer vriendelijk scheen. Echt Hollands weer met Hollandse luchten. Prachtig!

Ik ben ook maar eens in de Koos-geschiedenis gedoken. Ook na de verhoging van de dosis Morfine heeft hij erg veel pijn. Je zou zeggen: dat is niet te doen, zo, om nog een week te moeten wachten op een operatie. Ik heb dus de huisarts gebeld, om het geval voor te leggen en te vragen, of Koos niet eerder geopereerd kan worden. Helaas was onze eigen huisarts er niet. Ongelofelijk hoe vaak die er niet zijn. Volgens mij hebben ze (het zijn er twee) minstens 10 weken per jaar vakantie. Je kunt dan wel naar een vervanger bellen, maar dat mag alleen als het om een spoedgeval gaat. Nou, ik vond het wel een spoedgeval en besloot met de assistente van de vervanger te overleggen. Het vervelende van vervangende artsen en/of assistenten is, dat ze je niet kennen. Ze kunnen niet weten, of je iemand bent, die snel zeurt. Of juist iemand die pas gaat bellen, als het hoge nood is. Ik heb een poging gedaan om de situatie goed uit te leggen. Precies zoals die is en dus zonder overdrijven of bagatelliseren. 
De assistente zei, dat ze het begreep en het met de dokter zou overleggen. Ik mocht na half 12 terugbellen.

Op het afgesproken moment belde ik terug. Helaas! De operatie kan níet vervroegd worden. Want ja....vakantietijd....tekort aan specialisten....bla, bla, bla. Dat was het vervelende nieuws. Als pleister op de wonde wist ze te vermelden, dat de dosis morfine nóg wel wat omhoog kon, naar 6 keer 10 mg. Dat was dan wel echt de max. Nou, lekker dan....die troep :-((. Heel vervelend dit!

Omdat we geen goede bedsteun hebben, ben ik daar eerst maar eens voor Koos naar op zoek gegaan.  Gisteren had ik al een navraagronde in de familieapp gedaan, maar dat had niets opgeleverd. Ook had ik naar de Thuiszorg gebeld. Vroeger kon je daar altijd hulpmiddelen huren en juist daarom ben ik er ook al jaar en dag lid van. Maar ze blijken geen zorghulpmiddelenuitleen meer te hebben. Note to myself: dat lidmaatschap opzeggen, want het kost toch een paar tientjes per jaar. Ik ben daarom, samen met Maria, naar de kringloopwinkel in Dordrecht gereden. Daar hebben ze altijd een groot assortiment aan hulpmiddelen. Er stond van alles: rollators, postoelen, grijpstokken, een papegaai, bedtafeltjes, rolstoelen. Maar géén bedsteun. Jammer!
Terug naar huis, reden we ook nog maar even langs de kringloopwinkel in Papendrecht. Daar kwamen we toch langs en je weet tenslotte maar nooit. Maar nee. Ook daar geen bedsteun. Wat we wèl zagen: een mooie Miele stofzuiger voor maar 10 euro. En laat nu juist onze stofzuiger het écht begeven hebben. Hij was al lang krakkemikkig, met een snoer wat niet meer oprolde (was al eens gemaakt door Willem, maar weer kapot gegaan), een klep die ontbrak en de aan/uit-knop die niet meer werkte. Maar nu zoog hij ook niet echt goed meer. Einde verhaal dus. Willem was gisteren al naar de plaatselijke witgoedwinkel geweest. Maar daar hing een papier op de deur, dat ze vanwege vakantie/familieomstandigheden gesloten waren. Blij, dat we nog geen nieuwe hadden gekocht! Ik ben erg in m´n nopjes met m´n kringloopexemplaar!Die stofzuiger was echter, hoe welkom ook, maar bijvangst. Het ging ons om een bedsteun. We reden terug naar Alblasserdam en beproefden ons geluk bij Blokker. Online was er een prima bedsteun verkrijgbaar. Maar in de winkel helaas niet. We staakten onze zoektocht. We zouden er dan maar één online bestellen. En dat hebben we dan ook gedaan. Als het goed is, komt hij morgen binnen. Hopelijk helpt dat ook weer een beetje in het verlichten van de pijn bij Koos.

Intussen is het hier op Luijkensteijn een heuse beestenbende. We hebben sinds vorige week Sunny, de logeerhond, weer te gast. Dat is erg genieten. En sinds gisteren hebben we logeer-parkiet Harry te gast. Ook al zo´n gezellig beestje. Ik was wel benieuwd hoe de aanloop-kat op hem zou reageren. Gisteren keurde hij Harry geen blik waardig. Maar vandaag was hij ineens geïnteresseerd. Hij sloop eens om de kachel, waar Harry z´n kooi op staat. ¨Niks daarvan, kat! Ga jij maar muizen vangen!¨ 


En dat deed de kat dan ook maar :-).


Vanmiddag had Willem veel zin om er even tussenuit te gaan. Hij had de hele morgen al achter de computer gezeten om allerlei dingen aan de webshop te knutselen. Ik had ook best zin in een klein uitstapje. Maar het was al halverwege de middag en dus tijd voor de webshopbestellingen. En ik wilde toch het liefst met het avondeten weer thuis zijn. Dat was allemaal nèt te krap bemeten.

Toen bedacht Willem iets anders: zullen we lekker thuis blijven en dan friet bakken? Ja, lekker! Normaal gesproken eten we altijd op zaterdag zelfgebakken frieten. Maar nu was het weken geleden. Een paar keer hebben we op zaterdag ge-bbqt. En een paar keer waren we op zaterdag niet thuis. Leuk om dan nu, zomaar midden in de week, eens lekker frieten te bakken. Omdat het kan. Omdat het vakantie is.

Er waren twee vrienden bij Koos op bezoek. Die wilden wel meeëten. En Dirk kwam ook op de frieten af. Willem begon dus maar snel aan het schillen van 5 kilo bonken.


Mij wachtte een andere klus: na het wegbrengen van de webshopbestellingen, maakte ik de frietpan schoon. Lekker verse olie erin en bakken maar! Mmmm. Zo speciaal kan iets simpels zijn :-).

Na het eten sjeesden Willem en ik snel heen-en-weer naar de molen om de meelbestelling op te halen.En daarna was het brei-tijd. Vorige week was er een kado-doos gearriveerd van een bloglezeres. In die doos zat informatie over de Goedgemutst Breicampagne van Innocent. Ik had er nog nooit van gehoord. Het is heel simpel: je breit of haakt mutsjes, die op een dop van Innocent smoothie passen. Je stuurt ze op en voor elk mutsje maakt Innocent 20 cent over naar het Het Nationaal Ouderenfonds, ter bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Je kunt insturen tot ergens in december en vanaf februari worden de mutsjes op de smoothies gezet en kun je dus zomaar een smoothie met zo´n mutsje tegenkomen in de winkel. Er zaten, heel uitnodigend, alvast twee bolletjes garen in de kadodoos en ik wist dus direct wat me te doen stond. Mutsjes breien :-). Ik heb besloten om in elk geval de twee wolletjes op te breien. Ik denk dat dat aardig wat mutsjes gaat opleveren.