donderdag 15 augustus 2019

Zomer19-journaal#16

De dagen worden op het moment grotendeels bepaald door de zorg rond Koos. Eigenlijk waren Willem en ik van plan geweest om deze week er twee dagen samen tussenuit te gaan. Even resetten na een lange periode van drukte en meteen ook bedoeld als opmaat naar de chaotische tijd die voor ons ligt (i.v.m. de verhuizing). We hadden er erg naar uitgekeken, maar nog niets geboekt. Nu Koos echter met zoveel pijn op bed ligt, vonden we het geen goed plan om van huis te gaan. We zouden er niet echt van kunnen genieten. Bovendien moesten we vanmorgen met Koos naar het ziekenhuis, naar de chirurg en naar de pré-operatieve screening. We hebben onze mini-vakantie dus maar op de lange baan geschoven. En dat bleek een goed besluit. Want gisterenmiddag werden we gebeld door de OK-planning, dat er op vrijdag een gaatje vrijgekomen was en dat Koos daarom al op vrijdag geopereerd kon worden. Wat is dit fijn! We zijn er zó blij om! Als het goed is, gaat het ná de operatie een stuk beter met de pijn, volgens de dokter. En daar kijken we mét Koos erg naar uit!

Gisterenmiddag zijn Willem en ik er wel een paar uurtjes op uit gegaan. Zomaar even naar de Afrikaandermarkt op Rotterdam-Zuid. Wat waren we daar lang niet geweest!! Enkele jaren gelegen gingen we toch wel heel regelmatig naar deze markt. Enerzijds was dat recreatief. Anderzijds was het ook praktisch. Want op deze markt zijn er altijd veel leuke koopjes. We hadden in die tijd een horde schoolgaande kinderen en konden bij de koopjeskramen (met spullen die tegen de datum zitten) grote hoeveelheden broodbeleg, pakjes drinken, yoghurtjes, snoepjes, blikken groenten, rookworsten enzovoorts halen. Om die tht-datums bekommeren we ons nooit. Die zijn zó ruim genomen. Gewoon ogen en neus goed gebruiken en dan weet je heus wel of iets nog veilig te eten is, ja of nee.
Ook voor groenten en fruit kun je op deze markt heel goed en goedkoop terecht. Het was altijd de moeite om hier het nuttige met het aangename te verenigen.

Nu was het dus lang geleden, dat we er waren. En Willem en ik gingen puur recreatief. Bij de koopjeskramen kon ik me prima inhouden. We kochten alleen twee pakken Venz Curls (chocolade krulletjes) voor 1 euro. Snoep, chocolade en pakjes drinken gebruiken we nauwelijks meer. En kopen ´omdat het goedkoop is´, daar ben ik niet gevoelig voor.

Ik genoot van de geur van de kramen met kruiden en olijven en rilde bij de kramen met vis, waar de groene vliegen op zaten. Brrrr. Overal lagen er goedkope tomaten. Tussen de 0,50 en 0,75 euro de kilo. Maar op het moment heb ik geen gelegenheid er iets mee te doen. Ook goedkoop waren de kersen (zo´n beetje de laatsten van het seizoen), de meloenen, de paprika´s, de pepers, maïskolven, gemberwortel. En natuurlijk de bossen koriander, peterselie, munt etc.
We slenterden de hele markt over, kochten een zakje met 250 gram studentenhaver en liepen terug naar de auto.

¨Zullen we ook nog even in het Centrum kijken?¨ vroeg Willem. Ja leuk!!

We reden van Zuid naar Centrum. Stonden voor een open Erasmusbrug.


En parkeerden onder de Markthal.

Wat was het druk!! En super toeristisch!! We hingen ook maar de toerist uit. Fotootje hier, even neuzen daar.
We deden op ons gemakje De Slegte en zeiden tegen elkaar, dat we ons daar best arm zouden kunnen kopen. Maar we kochten niets :-).

We kochten ijs bij Seth en lepelden dat op het terrasje op. 

Langzamerhand werd het tijd om naar huis te gaan. Maar eerst wilde ik nog even in gestrekte draf naar Dille en Kamille. ´s Avonds zouden we namelijk naar mijn vriendin gaan en ik wilde een kadootje voor haar kopen. Dat deden we dus. Weer zo´n winkel om lekker lang rond te snuffelen :-). Het was dan wel anders dan de geplande mini-vakantie, maar evengoed heel fijn.

Vandaag hadden we een ander ´uitstapje´. We hebben zo´n beetje de hele ochtend met Koos in het ziekenhuis gezeten. Maar alles is nu klaar voor de operatie van morgen. Fijn geregeld dus!

Hopelijk mag de operatie slagen en kan het genezingsproces op gang komen. Als er niets tussen komt, kan zelfs Koos z´n vakantie nog door gaan. Dat zou toch wel heel fijn zijn, want daar had hij erg naar uitgekeken. Maar goed. Zover is het nog niet. Eerst maar de operatie!