vrijdag 30 augustus 2019

Zomer19-journaal#22 (SLOT)

M´n laatste zomerjournaaltje! De zes weken zomervakantie zijn zo goed als voorbij. Zojuist is onze laatste vakantieganger thuisgekomen. Koos was een weekje met een vriend naar Spanje. Ondanks dat hij niet veel kon doen vanwege z´n gebroken sleutelbeen, had hij het erg leuk gehad. Heel fijn. Maar nóg fijner, dat hij weer veilig thuis gekomen is.

Koos ophalen
leuk uitstapje voor Henk :-)
Koos en Cors weer veilig
aangekomen

Gisterenavond zijn we met Maaike en Maria naar een Muziek&Zangavond geweest in de Koepelkerk in Renswoude. Het was een muziekavond ten bate van een goed doel: in een zustergemeente in Kosovo worden 8 jonge mensen opgeleid tot predikant. De kosten voor de Bijbelschool kunnen ze niet zelf opbrengen. De opbrengst van deze avond was speciaal voor dit doel bestemd. Het orgel werd bespeeld door Andries Knevel en Liselotte Rokyta speelde panfluit. Er was veel samenzang. We hadden een mooie avond.
Deze avonden zorgen voor nog wat vakantiegevoel. DV volgende week zullen we met z´n allen toch weer strak in het ritme moeten qua school/werk, maaltijden, avond-invulling enzovoorts. De shock zal niet heel groot zijn. Overdag zitten we al best aardig in het gewone ritme. De drukte in de webshop is weer ongeveer op het niveau van vòòr de zomervakantie. En we zijn bezig om achterstallig werk in te halen. Willem is de buitenboel lekker aan het opruimen. Maria ruimde de bijkeuken op.
En ik maakte soep van restanten. Vorige week zaterdag had onze vriezer onbedoeld open gestaan. Nu was het toch zo onderhand wel weer eens nodig, dat hij ontdooid, opgeruimd en schoongemaakt werd. Maar normaliter doe je zo´n klus niet op zaterdagavond, als je net thuiskomt van een middagje Ouddorp. Afijn. Bij het opruimen kwam ik onder andere een soeppakketje tegen van eind december 2018. Samen met een lading rimpelige paprika´s, overrijpe (cherry)tomaten, een overgebleven Spaanse peper, een paar tenen knoflook en een paar uien, werd dit de lekkerste soep, die je maar bedenken kunt. O ja, voor de bite deed ik er blokjes courgette in. Kwam die ook meteen op :-).Lekker bezig dus.

Morgen staat er nog een rit naar een leverancier op de planning. En morgenmiddag hopen we Henk z´n verjaardag te vieren. Zondag de rustdag. En dan is het weer voorbij en zal ik vanzelf ook minder gaan bloggen, denk ik. Hoewel? Het lijkt me ook wel heel leuk om de verbouwing en de verhuizing te gaan vastleggen. Wat hebben we er zin in!

PS: er is nog 1 konijntje te koop uit het nestje van 28 maart. Zie mijn Marktplaatswinkeltje.