woensdag 28 augustus 2019

Zomer19-journaal#21

Wat super fijn, dat er zoveel reacties kwamen op het oproepje voor Maaike! Iedereen bedankt voor het meedenken, meezoeken, reageren. Maaike had maar liefst 50 mailtjes in haar mailbox! Nu maar hopen, dat dé baan er bij zit :-).

En ook iedereen bedankt die de doneeractie heeft gedeeld en/of iets heeft overgemaakt! De teller staat inmiddels op ruim 6.000 euro en er komt nog steeds binnen. Wat fijn is dat!

Er gebeurt hier verder niet zo heel veel spannends. Langzamerhand wordt het ´gewone leven´ weer opgepakt en alle taken weer ter hand genomen. Met af en toe nog een knipoogje zomervakantie voor de kinderen die nog niet naar school gaan.

Zo had Henk gisteren onverwachts een paar leuke uren, samen met Maaike. Maaike had tot half 5 gewerkt en daarna zijn ze samen naar Papendrecht naar het zwembad gegaan. Dat was wel lekker met een temperatuur van 32 graden! Ze hadden bovendien heel lekker, luxe en feestelijk eten bij zich: een TooGoodToGo-lunch van het Apollo Hotel. Die lunch hadden Henk en ik eerder die dag al opgehaald. Er zat voor 3,99 euro heel wat lekkers in!


Maandagavond zijn Willem en ik nog op stap geweest. Ook Henk mocht mee. Opa was jarig en alleen de rit, in de vallende avond, was al leuk. Hebben we het nog helemaal niet over de lekkere appeltaart bij de koffie gehad :-).


Vandaag is er hier hard gewerkt aan de webshop. Er moest veel ingepakt en veel besteld worden. Wat m´n huishouden betreft heb ik niet veel meer gedaan dan de was. En, ook niet onbelangrijk, lekker gekookt. Ik maakte een terriyaki visschotel met noedels, waarbij ik me liet inspireren door zo´n menukaartje van Albert Heijn. Het was erg lekker.


Er stond nog meer keuken-werk op mijn to-do-list van vandaag: er moest een aflevering voor de kookrubriek van Terdege ingeleverd worden. Dus kookte ik vanavond nóg een keer. Poeh, poeh, en dat met die warmte!

We kregen van Koos appjes met mooie foto´s van een kathedraal, die hij vandaag bezocht. En dat voor een cultuurbarbaar :-). Maria was deze week ook op vakantie, maar die is gisterenavond eerder naar huis gekomen. Zo´n vakantie is nog te hoog gegrepen. Ook niet erg. Dat komt vast ooit wel weer eens bij leven en welzijn...