zaterdag 15 juli 2017

Zomervakantie 2017, dag 6; familie-dag!

Vandaag was het een echte familie-dag. Hoe fijn is dat?!

Mijn dag begon om 6 uur. Genieten van de stilte van de vroege morgen. Wat aanrommelen in huis en intussen je gedachten laten gaan. Ik kan me herinneren, dat mijn vader die stille momenten juist altijd ´s avonds had. Dan was iedereen al naar bed en zat hij in zijn stoel. Borreltje en sigaretje (in de tijd dat hij nog rookte) erbij en dan stonden zijn ogen ´naar binnen gekeerd´, als je hem weleens zo aantrof.

Ik had niet heel veel op de huishoudelijke planning staan. Het meeste was de strijk. Lekker overzichtelijk ;-).

Om 10 uur was het tijd om naar Willem z´n moeder te gaan voor het wekelijkse zaterdagochtendbakkie. Toen we er een poosje zaten kwam Willem z´n jongste broer er ook bij. Hij was op vakantie geweest naar Italië en had dus verhalen en foto´s. Willem vertelde, dat vanmiddag zijn vader bij ons op bezoek zou komen. ¨O, dan kom ik ook even langs,¨ zei zwager meteen enthousiast. Prima hoor!

Thuisgekomen ging ik verder met de strijk en Willem ging aan het klussen. De klussenlijst, waar ik van de week over schreef, is alleen maar langer geworden! Ja, ik kan ze verzinnen, hoor ;-).

Tussen de middag kwam onze schoondochter met de kleinkinderen. We aten lekker broodjes gezond aan de salontafel. Ik vertelde, dat opa ´s middags zou komen en dat ik het zo leuk zou vinden als er een foto gemaakt kon worden met de vier Willemen: Overgrootvader, opa, papa, zoon. Vier generaties en allemaal Willemen. Geertje vond dat ook meteen een leuk plan. We spraken af, dat ze aan het begin van de avond terug zouden komen, met Wim erbij. Leuk!

Rond vier uur kwam schoonpa. Schoonzus Anja chauffeerde. Kijk, zag ik die ook weer eens een keer. We dronken koffie en smulden van de aardbeienvlaai, die schoonpa meebracht. Mmm. Het begon aardig zwaan-kleef-aan te worden, want Dirk appte, of er frieten op het menu stonden. Dat was een verkapte vraag: ¨Kan ik meeëten?¨ Natuurlijk! Opa is er ook. ¨O, dan kom ik nu alvast.¨ Prima jongen. Nauwelijks stond zijn auto in de straat, of de volgende parkeerde erachter: Leendert en Thea kwamen de feestvreugde ook nog met hun aanwezigheid verhogen. Zwager Marinus en vriendin Titina sloten de rij. Het was bijna een reünie :-).

Schoonpa vond het erg leuk om de zaterdagse patat-traditie mee te maken en weer eens aan een tafel vól aan te zitten.

En zoals gepland, was er ná het eten het foto-moment. Wim & Geertje arriveerden daarvoor met de kinderen en de vier generaties werden vastgelegd. Ik heb héél veel foto´s geschoten en ga daar natuurlijk de mooiste van uitzoeken. Maar dat komt DV volgende week wel een keer.

Voor vandaag is het genoeg geweest. Stukje bij beetje ging iedereen weer huiswaarts en gingen we weer back-to-normal. Wat restte was een enorme vaat. Maar daar hebben we een vaatwasser voor. Het was een erg gezellige dag, waar we met een fijn gevoel op terug kijken. Hoe kostbaar is familie! Helaas kom je daar vaak pas écht achter, als je een dierbare moet missen...