dinsdag 17 september 2019

Advertorial deel 1, SPECIALE EDITIE

Iedereen, die hier al langer meeleest, weet het wel: af en toe publiceer ik hier een post met advertorials van bedrijven die op mijn blog adverteren. Zo´n advertorial is er maximaal één keer per maand en in de titel van de blogpost schrijf ik altijd ´advertorial´. Zo is het voor iedereen duidelijk waar het om gaat. Je komt dus op mijn blog nooit verborgen reclame tegen. De advertorials zijn altijd van bedrijven die producten of diensten leveren, die passen in de stijl en sfeer van ´eenvoudig leven´. Meestal zijn het bedrijven, waar ik zelf ervaring mee heb.

Deze maand is er een speciale editie van de advertorial. Dat komt, omdat we in het komende nummer  (oktober) van Landleven staan met een reportage over brood bakken. We verwachten daardoor aanloop van nieuwe lezers. Onze adverteerders willen zich graag presenteren aan het nieuwe lezerspubliek. Enkele adverteerders hebben voor deze gelegenheid ook speciale acties.

Om de advertorial niet enorm lang te maken, hak ik hem dit keer in tweeën. Vandaag deel 1.

1) Jente
Als eerste wil ik iets vertellen over een nieuwe adverteerder: Jente. Jente is een christelijk magazine voor ouders met kinderen van 0 tot 14 jaar. Het blad wil een kadootje zijn voor de lezers. De slogan is: geloof, gezin, geniet. Rond die drie begrippen wil Jente op een positieve manier informatie delen.

Jente is er voor ouders, die er een bewuste levensstijl op nahouden. Maar ja, ´bewuste levensstijlen´ zijn er tegenwoordig zoveel en is een breed begrip. Wat is nu precies het christelijke aan die bewuste levensstijl, die je bij Jente vindt? Zelf schrijven ze daarover:

Jente laat zien dat een christelijke opvoeding veel kleuren kent. Of je jezelf nu protestant noemt of christen of evangelisch, uiteindelijk gaat het erom dat wij in Jente het verlangen delen om ons kind een stevige basis mee te geven: een levenshuis dat op de rots is gebouwd.

Ik kreeg het sept/okt nummer toegestuurd om te beoordelen. In de inhoud zie je inderdaad de slogan terug: geloof, gezin, geniet.

Wat betreft geloof is er bijvoorbeeld een overdenking: 5x leren van bijbelse gezinnen.
Het nummer staat verder uiteraard vol over gezin. Heel leuk in dit nummer is dat je een serie tegenkomt, verspreid in het nummer, over wel héél verschillende gezinnen: een gezin met 19 kinderen (verrassing! Dat is het gezin van een vriendin van mij), een gezin met jonge kinderen en een portret van mensen die bewust kinderloos zijn.
Als we het hebben over geniet, dan vind je in dit nummer van Jente bijvoorbeeld 13 ideetjes om samen iets leuks te doen.

Ik vind Jente een zeer informatief blad. Als ik het met mijn ´reformatorische ogen´ lees, frons ik wel regelmatig mijn wenkbrauwen en kom ik dingen tegen, die ik toch wel anders zie. Ook is het voor mij altijd erg onwennig als er uit voor mij onbekende bijbelvertalingen geciteerd wordt.

Niettemin is de boodschap achter de info vaak wel duidelijk. Al het een boodschap is, waar ik me niet (helemaal) in kan vinden, dan kan ik er op zijn minst eens verder over nadenken. Zo is er bijvoorbeeld het artikel met de titel ´Samen stille tijd ... hoe dan?¨ In dit artikel kom je de uitdaging tegen van het hebben van stille (gezins)tijd in een gezin met jonge kinderen. Dat kan een worsteling zijn. Toen we zelf drie jonge kinderen hadden, vond ik het nog niet zo ingewikkeld. We hadden een werkboek om aan tafel Bijbelse opdrachten te kunnen doen. Het jongste kind een kleurplaat, de oudste een puzzel. Zoiets. Het werd pas lastig, toen we kinderen in allerlei leeftijden hadden.
In het artikel staan creatieve invalshoeken om een (andere) invulling te geven aan ´stille tijd´. Een voorbeeld:
Lees een Bijbelgedeelte over de schepping en ga daarna samen zwerfafval oprapen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Jente? Snuffel dan eens digitaal door het inkijkexemplaar.


Wil je liever het blad echt in handen hebben? Dan kun je natuurlijk een (proef)abonnement nemen, of het blad kopen bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Ken je Jente al en ben je enthousiast? Dan is een cadeaukaart voor 2 nummers van Jente vast een origineel (kraam)kadootje!

Actie: Tot eind september geldt nog de speciale zomeractie (klik): een jaar lang Jente voor slechts 25,00 euro. Bovendien krijg je het boek ´De vijf talen van de liefde van kinderen´ kado.

2) De Bundel
De stap van de Jente naar De Bundel is niet zo heel groot. De Bundel is namelijk een christelijke leesmap. In deze map vind je niet de Jente, maar wel allerlei andere fijne, mooie, informatieve en creatieve bladen, waaronder ook de Landleven!


Het complete overzicht van de bladen uit De Bundel vind je hier. Er is echt voor elk wat wils in te vinden. Magazines voor kinderen, De Vorsten voor liefhebbers van het Koningshuis, de Ariadne at Home voor wie graag met het interieur bezig is enzovoorts.

Je hebt de keuze uit verschillende mappen: mappen met de nieuwste bladen tot en met mappen met bladen van 6 maanden oud. De prijzen van deze mappen lopen af. Wil je graag de nieuwste bladen, dan betaal je uiteraard het meest.

Kees Streefkerk van De Bundel komt de map elke maand persoonlijk bij je omwisselen. Hij rijdt daarvoor door het hele land. Aan het begin van het jaar ontvang je zijn ritten-schema, zodat je precies weet, wanneer hij bij je langskomt.

Ook Kees heeft een speciale actie:
Elke nieuwe abonnee krijgt een boekenbon van 20 euro kado! Deze actie geldt maar liefst tot het eind van het jaar. Juist met de gezellige wintermaanden in het vooruitzicht is het extra fijn om een abonnement te nemen en elke maand met het hele gezin van De Bundel te genieten.

3) Het Wolhofje
We gaan van heerlijk lezen met de Bundel naar fijn handwerken met Het Wolhofje! Het Wolhofje is een webshop voor al je wolbenodigdheden. Je vindt er steeds de nieuwste trends en de mooiste garens om te haken en te breien.

Martine Bunt is de drijvende kracht achter deze leuke webshop. Ze vindt het leuk om van iedere bestelling een echt kadootje te maken. Dat zie je meteen als je pakketje binnenkomt. Je bestelling is met zorg verpakt en er zit altijd een leuke verrassing bij.

Er zijn regelmatig leuke aanbiedingen te vinden bij Martine. Op dit moment is dat bijvoorbeeld 10% korting op de Scheepjes Whirl. Met dit prachtige garen, dat in maar liefst 15 kleuren verkrijgbaar is, kun je fijn haken en breien. Maak er bijvoorbeeld een mooie sjaal of omslagdoek mee!

Speciaal in deze advertorial wil Martine je alles vertellen over de geweldig leuke CAL van Scheepjes, die dit najaar van start gaat. Voor wie niet precies weet wat een CAL is: CAL staat voor Crochet ALong. Het is een haakproject, waarbij je elke week een nieuwe opdracht krijgt. De opdrachten worden goed uitgelegd en er zijn bij deze CAL ook ondersteunende video´s voorhanden. Bij elke opdracht haak je een stukje aan je deken. Aan het einde van de CAL is je deken klaar. Het leuke van een CAL is, dat je met heel veel mensen tegelijk aan hetzelfde project bezig bent. Je kunt elkaar motiveren, inspireren en helpen. Het is de ideale manier om een groot werkstuk helemaal tot een goed einde te brengen.

De Scheepjes CAL 2019 is er weer ééń om van te smullen. Mijn handen beginnen alvast spontaan te kriebelen :-). Maar ik moet me inhouden. Wij gaan verhuizen en er is even géén tijd voor een nieuw handwerkproject. Maar wellicht is het precies iets voor jou?


De CAL begint op 9 oktober (later instappen is geen enkel probleem) en duurt 11 weken. Alle benodigdheden voor de CAL kun je bij het Wolhofje bestellen!

4) De Grebbestee
Handwerken is geweldig! Haken, breien, naaien, dat leerden we vroeger allemaal op school. Tegenwoordig kun je de leukste technieken leren door het volgen van workshops. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld terecht op De Grebbestee in Achterberg (provincie Utrecht).

De Grebbestee is een voormalige boerderij waar van alles te doen en te beleven valt. Allereerst zijn er knusse en zeer complete vakantiewoningen te huur. Te huur voor kortere en voor langere tijd en ook als Bed&Breakfast.

Daarnaast heeft De Grebbestee ook een heel gezellige Theeschenkerij. Daar kun je je fijn laten verwennen. Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt er terecht voor een simpele bak koffie of kop thee met iets lekkers. Maar ook voor een High Tea (reserveren) of voor een goed gevulde picknickmand ben je hier aan het juiste adres.

Tenslotte worden in de ruimte van de Theeschenkerij allerlei leuke workshops en cursussen gegeven. Margriet van De Grebbestee kan heel goed vilten en wol spinnen en vindt het superleuk om deze technieken ook aan anderen te leren. Deze winter zijn er weer allerlei mogelijkheden. Je leest er aller over op de website onder het tabje ´Cursussen´.5) De Baanhoeve
En dan nóg zo´n enthousiaste adverteerder: De Baanhoeve. De Baanhoeve is een woonwinkel, waar je terecht kunt voor een interieur in allerlei stijlen, maar vooral voor de klassieke/landelijke stijl.

Juist de nazomer-tijd, als we weer meer tijd binnen doorbrengen, is een mooi moment om je interieur te veranderen, aan te passen, of te completeren.


De Baanhoeve is gevestigd in een prachtige boerderij in het kleine dorpje Oud-Alblas in de Alblasserwaard. Elke vrijdag en zaterdag vind je daar Arie Baan, die klaarstaat om met je mee te denken. Hij schuift graag met je aan tafel om onder het genot van een kopje koffie je interieur-wensen door te spreken. Hij geeft je gratis interieuradvies.

Op de vrijdagen en zaterdagen is het sowieso leuk om zomaar eens bij De Baanhoeve rond te kijken. De Baanhoeve was ooit een antiekwinkel en er is nog altijd een zeer grote, uniek collectie antiek: kasten, lampen, schilderijen, spiegels, gebruiksvoorwerpen, kunstvoorwerpen en noem maar op. De collectie wisselt steeds. Grote kans dat je er een leuke vondst doet! Wellicht goed om te weten, dat ook inruil van kunst en antiek bespreekbaar is!


Wil je liever op een andere dag komen? Geen probleem. Je kunt bij Arie op afspraak ook op andere dagen terecht. Je kunt hiervoor contact met hem opnemen.
De Baanhoeve is er voor wie gaat voor oud (antiek) én nieuw (alle stijlen).