woensdag 11 september 2019

Communicatie

Vorige maand werd Henk 13 jaar en kreeg hij, als laatste lid van het gezin, een mobiel. En daarmee werd hij meteen ook toegevoegd aan onze gezinsapp, die ¨Luijkensteijn¨ heet. Het hele gezin zit in de app. Dus ook de kinderen, die al het huis uit zijn.

De gezinsapp is voor ons een geweldig fijn communicatiemiddel. We communiceren er praktische zaken, maar delen er ook de dingen waar we mee bezig zijn, of maken er grapjes. ´s Avonds kun je precies zien, wat er op zo´n dag eigenlijk allemaal gebeurt. Heel veel!

Zonder al te veel uit de school te gaan klappen, zal ik wat dingetjes delen, die gisteren zoal langs kwamen.

Het begint al om even over half 9, als Dirk een foto appt:


¨Dat WIZZ ik niet¨, grapt hij. Dirk gaat een paar dagen op vakantie. Een soort cultuurvakantie. Eerst naar Boedepest. Iedereen wenst hem meteen nog even ´goeie reis´.

Halverwege de ochtend komt Willem een oude foto tegen van toen wij onze keuken hadden gewonnen. Dat is alweer bijna vier jaar geleden. Willem post de foto. Even zwijmelen met z´n allen, hoe klein Henk daar nog was. En check Jan en Maaike, schrijft er één.

Tussen de middag, als we aan de lunch zitten, vliegt er een vogeltje tegen het raam. Ik ga kijken en zie een allerschattigst musje op apegapen liggen. We nemen het mee naar binnen, waar hij in alle rust kan bijkomen van de klap. 


Gelukkig kan hij na een uurtje de wijde wereld weer in. Met een grote boog gooi ik hem in de lucht. Even viel hij een stukje als een baksteen naar beneden. Maar hij herstelde zich en vloog de vlinderstruik in.

In de loop van de middag wordt er wat heen-en-weer geappt over wie er met Leendert meerijdt, die zijn nieuwe bus gaat halen. Trijnie deelt het bericht over het gezinsdrama in Dordrecht, in de wijk, vlak naast de wijk waar zij woont. Later ´roept´ ze blij, dat ze heel binnenkort een tentamen mag herkansen, zodat ze haar propadeuse kan halen.

Dan is het inmiddels al rond half zes en appt Maria:


Met als commentaar: ¨Hij is goed!¨

Ja, ja, Hans is thuis gekomen uit zijn werk en gaat direct verder: onze heg moet gesnoeid worden. Nog één keertje, voordat we gaan verhuizen.

En Henk ´mag´ helpen vegen. Maar we moeten vanavond wel een beetje vroeg eten, want we willen naar opa in Zeeland. Kijk, zo ´roept´ Willem, dat het etenstijd is:Intussen is Dirk al op zijn vakantiebestemming en laat ons meegenieten:Hij schrijft:

Prachtig weer. Wandeling gemaakt. Geweldige stad, en het parlementsgebouw is werkelijk waar indrukwekkend

Hij heeft een verblijf via airbnb geboekt en daar krijgen we ook nog een videootje van. 

Wat het ook altijd leuk doet: foto´s van wat we eten. Er verschijnen soms wel vier of vijf verschillende maaltijden in de app. Grappig is dat. Vandaag kregen we alleen maar te zien, wat Trijnie en Gerwin zaten te smikkelen:


´s Avonds krijgen we nog een lik mee van Dirk z´n belevenissen. Hij heeft een VIP-kaart voor een concert in de prachtigste kerk, die hij ooit gezien heeft (zoals hij schrijft). We krijgen foto´s en fragmenten van het concert. Op het laatst deelt hij:
En schrijft:
Rest laat ik thuis wel zien 🙋🏼‍♂

Terwijl Willem, Maria en ik bij opa op bezoek zijn, wordt er thuis nog even stevig door gewerkt aan de heg. Een laatste fimpje van Henk, die de bladblazer hanteert (volgens mij vindt hij het wel een leuk spelletje :-)) en dan is de dag in de Luijkensteijn-app weer voorbij.