dinsdag 24 september 2019

Advertorial deel 2, SPECIALE EDITIE

Iedereen, die hier al langer meeleest, weet het wel: af en toe publiceer ik hier een post met advertorials van bedrijven die op mijn blog adverteren. Zo´n advertorial is er maximaal één keer per maand en in de titel van de blogpost schrijf ik altijd ´advertorial´. Zo is het voor iedereen duidelijk waar het om gaat. Je komt dus op mijn blog nooit verborgen reclame tegen. De advertorials zijn altijd van bedrijven die producten of diensten leveren, die passen in de stijl en sfeer van "eenvoudig leven". Meestal zijn het bedrijven, waar ik zelf ervaring mee heb.

Deze maand is er een speciale editie van de advertorial. Dat komt, omdat we in het komende nummer  (oktober) van Landleven staan met een reportage over brood bakken. We verwachten daardoor aanloop van nieuwe lezers. Onze adverteerders willen zich graag presenteren aan het nieuwe lezerspubliek. Enkele adverteerders hebben voor deze gelegenheid ook speciale acties.

Om de advertorial niet enorm lang te maken, heb ik hem deze maand in tweeën gehakt. Vorige week verscheen deel 1. Vandaag het vervolg in deel 2.

1. Roukens Optiek & Optometrie
Ik begin in dit deel 2 met de nieuwkomers. Roukens Optiek & Optometrie is zo´n nieuwkomer, hier. Wellicht is Roukens een onbekende voor je. Maar niet voor mij. Henk Roukens is al enkele jaren de vaste brillen-leverancier van ons gezin. Buiten dat, is Henk voor mij oud en vertrouwd, want wij zaten (heeeeeeel lang geleden) samen in de schoolbank op de Middelbare School :-).


Een paar jaar geleden vestigde Henk zich als opticiën bij ons in het dorp. Dat werd een hernieuwde kennismaking. Als ik het me goed herinner was onze jongste zoon, ook een Henk, de eerste klant binnen ons gezin bij Roukens. Onze Henk klaagde al een tijdje over niet goed op het bord kunnen kijken op school. Toen wij Roukens op een dag tegenkwamen op een markt, waar je je ogen (globaal) kon laten opmeten, schoven wij Henk bij hem naar binnen. Uit die meting kwam het advies om de ogen nauwkeurig te laten meten, want er was inderdaad sprake van minder zicht.

Lang verhaal kort: Henk moest aan een bril. En die kochten we bij Roukens. Wat ik zo fijn vind bij Roukens is dat twee dingen samenkomen: de kennis van oogproblemen én het esthetische aspect van bril-dragen.

Kennis
Oogkennis heeft Roukens breed in huis. Dat geldt zowel voor kinderen als voor ouderen. Zo is er voor zowel kinderen, als voor volwassenen het onderzoek door de orthoptist. Moest je daar eerst nog voor naar een arts in een ziekenhuis, tegenwoordig kan het ook gewoon bij Roukens ´in huis´. Bij afwijkingen, die niet door een bril zijn te corrigeren, stuurt de orthoptist je door naar een specialist. De orthoptist is niet altijd in huis. Wil je voor jezelf, of je kind, zo´n onderzoek, dan kun je daarvoor een afspraak maken.

Is er geconstateerd, dat een bril de oplossing is, dan zal er uiteraard een nauwkeurige oogmeting gedaan moeten worden. Ook dit kan gewoon bij Roukens in de optiek. De ogen worden gemeten en er kan, als de klachten er aanleiding voor geven, een netvliesfoto en zelfs een OCT-scan (een soort echo) worden gemaakt.

Mode
Als er gekozen wordt voor het dragen van een bril, dan is Roukens de aangewezen persoon om te helpen een passend, mooi en modieus montuur uit te kiezen. Roukens heeft een groot assortiment monturen. Ook weer zowel voor kinderen, als voor volwassenen. Ik word zelf altijd een beetje zenuwachtig van zoveel keuze. Maar Roukens bewaart alle rust en geeft goed advies. Inmiddels dragen ook Willem en ik brillen van Roukens.Persoonlijk. Of: dorps, zo je wilt.
Ik zou nog van alles en nog wat over Roukens kunnen vertellen. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon eens zelf gaan ervaren. Als ik de werkwijze van Roukens zou moeten typeren, dan komt ´persoonlijk´ bij me op. Misschien nog wel treffender: ´dorps´. En dat in de zin van: gemoedelijk. Je kunt bij Roukens zó binnenstappen. Kopje koffie of thee hoort er helemaal bij. Heb je een nieuw montuur nodig, of één van onderstaande klachten, dan ben je er op het juiste adres!
 • wazig, vervormd of dubbel zien
 • vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen
 • last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk
 • hoofdpijn
 • moeite met scherpstellen
 • pijn in of rond de ogen
 • licht flitsen
 • vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven
Je vindt Roukens in Alblasserdam, middenin het dorp. En houdt ook gerust de facebook-pagina in de gaten. Roukens heeft regelmatig leuke (win)acties :-).

2. KOOZ Kozijnen
Een volgende nieuwkomer hier is Kooz Kozijnen. Bij Kooz Kozijnen kun je voor heel veel zaken terecht. Heerlijk vind ik dat, als er van alles onder één dak te vinden is. Eén aanspreekpunt, één keer een bezoekadres om van alles te kiezen, één telefoonnummer voor als er problemen zijn enzovoorts. Dat scheelt je enorm veel tijd.Kooz Kozijnen levert kozijnen. Maar dat had je vast al wel begrepen :-). Wat levert Kooz nog meer?

 • deuren
 • ramen
 • zonwering
 • kunststof dakgoten
 • dakkapellen
 • gevelbekleding
 • kunststof (onderhoudsarm!) tuinhuisjes/chalets

En dan ook nog eens in heel veel verschillende uitvoeringen. Én met eigen montagedienst! Eigenlijk levert Kooz Kozijnen wooncomfort!

Bij Kooz Kozijnen houden ze van een persoonlijke benadering. De adviseurs denken graag met je mee. Waar kan dat beter, dan gewoon bij je thuis? Daar kun je op je gemak een keuze maken en krijg je een goed en realistisch beeld van het eindresultaat. De adviseur van Kooz Kozijnen komt bij je langs met stalen/brochures/materialen van kozijnen, gevelbekleding enzovoorts en/of met kleurenwaaiers van zonwering/screens enzovoorts. Het bezoek is geheel vrijblijvend en je wordt direct geïnformeerd over de investering en het eindresultaat.Bekijk je liever alles in de showroom? Dan kan dat ook. De showroom is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Bij Kooz Kozijnen houden ze van kwaliteit. Daarom is garantie tot wel 10 jaar standaard op alle producten én op de montage. De kwaliteit is bovendien gegarandeerd door verschillende certificeringen, zoals Komo en het politiekeurmerk.Wil je niet zomaar alleen op mijn verhaal afgaan? Dan ben je vast benieuwd naar de ervaringen van anderen. Op de pagina Referenties vind je veel en prachtige voorbeelden, die je zullen inspireren.

3. Le Poole
En dan is er nóg een nieuwe adverteerder: Atelier Le Poole. Wij ontmoetten Willem Le Poole in augustus op de Terdege Zomerfair in Barneveld. Willem viel daar positief op. Allereerst omdat hij op klompen liep. Maar ten tweede ook, omdat hij zulke prachtige dingen maakt! Het ene houdt trouwens wel verband met het andere. Dat verband is: HOUT! Willem lóópt óp hout en wérkt mét hout.Atelier Le Poole is een kleine werkplaats in Opheusden waar Willem op zeer ambachtelijke wijze de prachtigste voorwerpen van hout maakt. Denk aan stoelen, kasten, dekenkisten, maar ook maakt Willem lijsten en doet hij draai- en snijwerk.

Laat ik beginnen met iets te vertellen over lijsten maken. Willem heeft daar heel specifieke ideeën over. Wacht, ik laat hem gewoon zélf even aan het woord:

¨Een kunstwerk aan de muur verdient een bijpassende lijst. Een lijst die laat zien dat de foto of het schilderij persoonlijk waarde heeft. Een goede lijst maakt een kunstwerk compleet. Hiervoor zijn de juiste verhoudingen, houtsoort en de juiste kleur van belang. Wellicht nog een subtiele versiering in de vorm van een facet of randje. Maar niet te druk: het gaat erom wat er binnen de lijst te zien is.
Wat wel gezien mag worden: het is een lijst gemaakt door een meubelmaker. Geen vergulde lijsten, wel een mooie natuurlijke afwerking. Geen diepe profielen, wel facetjes met de hand geschaafd. Niet altijd de standaard verstekhoek, maar ook houtverbindingen met handgemaakte houten pennen.

Een lijst van Le Poole: met aandacht gemaakt van eiken, iepen, of ander inlands hout.¨

Zoals de lijsten met veel aandacht en liefde worden gemaakt, zo ontstaat ook het snijwerk van Willem met veel aandacht en liefde. En natuurlijk vakmanschap! Wat dacht je van een receptieboek met houten kaft met een handgesneden afbeelding of tekst. En dan ook nog eens met handgeschept papier van binnen. Zoiets is een kunstwerk, wat je niet in een kast of la bewaart, maar wat een ereplaatsje krijgt. Zo´n boek is bijvoorbeeld een idee voor iemand die ergens afscheid neemt. Iedereen kan er iets liefs, leuks, aardigs in schrijven.

Willem vindt het leuk om op ouderwetse manier te werken. Niet zomaar met schroeven uit de bouwmarkt, maar bijvoorbeeld ambachtelijk gemaakte stalen nagels. Dat zie je onder andere terug in de prachtige dekenkisten, die hij maakt. Ik heb zo´n kist op de fair in het echt gezien en moet zeggen, dat ik honderd keer liever mijn geld uitgeef aan zoiets moois en stevigs (wat een leven lang meegaat), dan aan modegevoelige rommel uit Verweggistan, wat na een paar jaar weer achteloos afgedankt wordt. Ik word echt wel enthousiast van zoiets moois. Nog één keer laat ik er Willem zelf over vertellen. En als je dan nog méér van Willem en zijn mooie werk wilt weten, dan neem je gewoon contact met hem op. Ok? Daar komt-ie dan:

Zes-planken kist
Dit model dekenkist heeft zijn oorsprong van de zogenaamde Vikingkist. De Noormannen gebruikten deze tijdens hun lange zeereizen. Niet alleen om gereedschap en kleding in op te bergen, maar ook om op te zitten. Superhandig dus. Op mijn dekenkisten kun je ook gerust gaan zitten, en naast het opbergen kun je ze als bijzettafeltje gebruiken bijvoorbeeld.
Dit type kist staat nu bekend als de ‘six-board chest’: een kist gemaakt van zes planken. Twee voor de zijkanten, twee voor de voor- en achterzijde. Eentje voor de bodem, en de laatste vormt het deksel. De stalen nagels geven wat mee als het hout onder invloed van luchtvochtigheid wat uitzet en weer krimpt. Hierdoor wordt voorkomen dat het hout gaat barsten, maar de constructie wordt wel stevig bij elkaar gehouden. De nagels worden in Frankrijk gemaakt door Rivierre Nail Factory. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Alles ziet er uit alsof er sinds de start in 1888 niet echt iets aan de fabriekshal en de machines verandert is.
De hieronder afgebeelde dekenkist is gemaakt van iepenhout, afgewerkt met lijnolie en natuurlijke was.
Afmetingen lxbxh: 750x300x510 mm
Prijs: €450


4. Cuisine d´Oc
Een oude, vertrouwde adverteerder is Cuisine d´Oc. Henk Geluk van Cuisine d´Oc heeft een lange staat van dienst als het om het vak van keukens plaatsen gaat. Eerst deed hij 20 jaar ervaring op in loondienst. Daarna besloot Henk voor zichzelf te beginnen.


In de begintijd richtten Henk en zijn vrouw Nellie zich vooral op het renoveren van keukens. Dat renoveren van keukens is iets, wat ze nog steeds doen en waar ze veel mensen blij mee maken. Hoe vaak gebeurt het niet, dat er onderdelen van je keuken compleet versleten, of heel erg uit de mode zijn, maar andere delen nog prima meegaan? Dan is het zonde en onnodig kostbaar om de gehele keuken te vervangen. In dat geval denkt Henk graag met je mee en kun je besluiten om bijvoorbeeld alleen de frontjes te vervangen. Of om alle apparaten te vervangen. Of om een nieuw aanrechtblad te nemen. Of ... vul zelf maar in.


Maar als vanzelf is Cuisine d´ Oc gaan groeien en tegenwoordig worden er ook veel compleet nieuwe keukens geplaatst. Vanwege zijn ervaring met renovatie van keukens, is Henk helemaal gewend, om met de klant mee te denken. En zo´n samenwerking kan niet anders dan tot een creatief resultaat leiden, dat tot volle tevredenheid van de klant is.
Cuisine d´ Oc is gevestigd op Tholen, maar Henk renoveert en plaatst nieuwe keukens door het hele land. Hij komt de situatie eerst ter plekke bekijken en je wensen bespreken. Daarna kun je bij Henk en Heleen aan de keukentafel de puntjes op de ¨i¨ komen zetten: het zogenaamde keukentafelgesprek. Je kunt dan meteen in de mooie, grote showroom alles uitzoeken. De lijntjes bij Cuisine d´ Oc zijn kort. Showroom, magazijn en opslag zitten onder één dak. Snel leveren is daarom géén probleem. Ter indicatie: een keuken renoveren kan al binnen 5 tot 6 weken na de besteldatum en duurt 1 à 2 dagen. Zo is er het minst overlast.

Je bent vast heel nieuwsgierig naar de projecten, die Henk zoal gedaan heeft. Ik heb het dan niet over de 100 keukens, die hij de afgelopen 2 jaar in diverse vakantieparken installeerde. Maar juist over de keukens, die op klantspecificatie geleverd of gerenoveerd werden. Kijk dan maar eens op de pagina met klantenervaringen.

5. Bellebien
Ook Bellebien is een oude bekende. U weet wel: die webshop met dat prachtige linnengoed! Want dat is waar Lisette Baart van Bellebien bekend mee geworden is. De theedoeken, schorten, tafellakens, placemats, hamamdoeken, ovenwanten, het beddengoed en nog véél meer. Alles van prachtige kwaliteit en met tijdloze dessins.

Vandaag wil ik het over een andere productgroep van Bellebien hebben. De minstens zo prachtige plaids en sjaals. We hebben het dan over Engelse plaids en sjaals van zuiver wol. Heerlijk om die de komende herfst en winter voor het grijpen te hebben liggen op of naast de bank of je luie stoel en je er helemaal in te nestelen. Je krijgt vanzelf zin in de lange winteravonden :-).Omdat de plaids en sjaals van zuiver wol zijn, houden ze je lekker warm. Allemaal onder een plaid en een wollen sjaal om de nek en de verwarming mag gerust een paar graden lager!

De plaids en sjaals zijn er in de typisch klassiek Engelse uitvoeringen: in rustige, effen kleuren, stoer, in visgraat of in de bekende Schotse ruiten.Lisette importeert de plaids en sjaals zelf. Met het oog op de komende Brexit heeft ze een enorme voorraad ingeslagen, zodat je nog kunt profiteren van nette prijzen, zonder invoerheffing. Neem dus snel een kijkje bij de plaids, die gratis thuisbezorgd worden. Of zet zo´n prachtige sjaal op je verlanglijstje!

6) Jeantique
En dan lest, best, Jeantique. ¨Gepassioneerde meubelmakers¨, zoals ze zelf zeggen. En gepassioneerd zijn ze zéker, de mensen van Jeantique. Willem en ik weten er alles van, want wij kochten er twee jaar geleden ons bankstel en een mooie fauteuil.

Wat kun je bij Jeantique verwachten?
Allereerst is er de prachtige, sfeervolle showroom. Het is een genot om daar zomaar eens heerlijk rond te kijken. Je vindt er meubels in verschillende stijlen. Maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn van een tijdloze kwaliteit en schoonheid.

De interieuradviseurs van Jeantique luisteren graag naar je wensen en kunnen je van gedegen advies voorzien. Trek er gerust een paar uur voor uit, om te kiezen en te proefzitten en te mijmeren over hoe die meubels bij je thuis zullen staan. Die tijd nemen de mensen van Jeantique graag voor je. Daarbij is het leuk om te weten, dat alle meubels in het eigen atelier worden gemaakt. Het is dus ook mogelijk om meubels in afwijkende maten te laten vervaardigen. Niets is te gek, als het om maatwerk leveren gaat.


In het atelier werken gedreven vakmensen met beste materialen. Leer uit gerenommeerde Europese leerlooierijen in welke kleur je maar wilt, of stoffen van hoogwaardige kwaliteit. In het atelier kun je trouwens ook terecht voor het herstofferen van die ene fijne stoel, die je niet wilt missen. Of voor het opnieuw laten inleggen van leer in een houten tafelblad. Ik zeg het gewoon nog een keer: niets is te gek, als het om maatwerk gaat.


Jeantique is er voor de particulier, maar ook voor projecten, zoals restaurants, kantoren, ziekenhuizen. De mensen van Jeantique zijn juist in hun element, daar waar speciale eisen aan meubels worden gesteld. Heb je dus eisen? Heb je wensen? Wil je kwaliteit? Wil je producten van puur Hollands vakwerk? Ga dan eens naar de showroom in Goor of neem contact op met Claudia en haar team!