dinsdag 20 juli 2021

Een zomerdag

Wat een heerlijke zomerdag was het vandaag! Ik heb ervan genoten. Van het licht. Van de warmte. Alleen niet van de vliegen. Dat is dan altijd weer een minpuntje van de zomer. Maar vooruit. We nemen ze gewoon op de koop toe ;-).

In de hele polder zijn de boeren weer hard aan het werk, om zoveel mogelijk gras van het land te halen. Het meeste gras belandt in van die grote, plastic balen. Maar er komen ook wel wagens met los gras voorbij, voor in de kuil. 

Vanmorgen stond ik even stil bij het weitje bij ons aan de overkant van de Graaf. Wat een prachtig gezicht! En ik kan me vergissen, hoor, maar volgens mij hoorde ik vanavond het geluid van een balenpers. Wellicht zijn er van dit gras gewoon ouderwetse balen geperst.


Henk vraagt af en toe verlangend, of we iets leuks gaan doen. Maar ja, Willem heeft nog geen vakantie. En eerlijk gezegd, heb ik ook genoeg te doen. Nu had ik bedacht om morgen even met hem naar Sliedrecht te gaan. Naar de markt en de bieb, of zo. Hij is al snel blij. Maar net kreeg hij een leuke uitnodiging. Hij mag morgen met Leendert & Thea mee naar Ouddorp. Boft hij even! Dat is veel leuker dan naar Sliedrecht.

Vanavond namen wij een voorschotje op de vakantie en aten we gezellig een brood burger van de bbq. Mmm.