dinsdag 13 juli 2021

Samen naar buiten

Vanavond na het eten, zijn Willem en ik samen naar buiten gegaan. De werkdag zat erop. Wij begonnen aan onze werkávond :-).

Het was maar een sombere avond, vanavond. Een grijze, dreigende lucht. Winderig. En eigenlijk was dat zo al de hele dag. Maar bij ons bleef het gelukkig droog! En dus konden wij fijn aan de slag.

Willem ging hout kloven. Een paar weken geleden heeft Hans een boom gerooid, die door de bliksem getroffen was. De boom was dwars doormidden gespleten. Hans had er nog een foto van gemaakt:

De boom stond op een schoolplein. Aan bekijks tijdens het rooien dus geen gebrek ;-). Door corona mogen de klassen niet allemaal tegelijk naar buiten. Er waren dus doorlopend kinderen, die pauze hadden.

De boom mocht mee naar huis en lag in stukken in de ´voortuin´ (die geen ´voortuin´ mag heten, omdat het nog een woestenij is). Willem is nu voor de tweede avond bezig geweest met kloven. Heerlijk hoor. Zo´n grote boom levert toch al snel een paar kuub kachelhout op.

Terwijl Willem met het hout bezig was, wiedde ik de tuin. De bloemenpunt én de moestuin kregen een beurtje. Als je het bijhoudt, valt het best mee. Elke week ga ik tenminste één keer minutieus door de tuin. En verder pluk ik gewoon in het voorbij gaan steeds de ongewenste kruidjes eruit.

Het was genieten. De bloemen staan prachtig. Nog een paar dagen geduld en dan staan de dahlia´s in bloei.


En in de moestuin groeien er schone beloftes.

courgettes

cherry tomaatjes

trostomaten

Palmkool

Het was een genot, om zomaar met mijn handen in de aarde te wroeten. Met de koffie was de tuin weer helemaal netjes.


Na de koffie hebben Willem en ik nóg een klusje ter hand genomen: de administratie. Het is weer tijd voor de BTW-kwartaalaangifte. Tegenwoordig doen we dat samen. We vinden het allebei net echt leuk, maar het gaat zo samen wel lekker snel. We hebben tot half 10 gewerkt en waren op de helft. Toch niet gek. Het was voor vandaag in elk geval genoeg.

Rond tienen kwam mijn vriendin nog even langs. Die telt dagen af. Ze is juf en moet nog tot en met vrijdagochtend werken. Maar die laatste weken/dagen zijn altijd zó rommelig en intensief. Ze kwam dus lekker even uitblazen. Een kleine break :-).

Maar nu is het tijd om de ogen maar eens een poosje dicht te gaan doen. Willem zit nog achter de piano, alsof het nog lang geen bedtijd is. Maar het is toch heus dik na elven. Trusten!