donderdag 9 april 2020

´n Hotel!

We hebben al sinds vorig jaar januari een dikke hotelbon liggen. En ook nog eens een mooie vvv-bon. Toen we die bonnen kregen, hadden we bedacht om in de zomervakantie met z´n tweetjes een diner met een hotelovernachting te boeken. Lekker even twee dagen Willem en Teunie zijn. In de week, dat we dat gepland hadden, ging het feest helaas niet door. Koos was met zijn scooter onderuit gegaan en had zijn sleutelbeen gebroken. Hij had heel veel pijn en in de week, dat we weg wilden, moest hij geopereerd worden. Nou ja. Jammer dan. Die bonnen verlopen zo snel niet.

Half september was de overdracht van ons huis en uiteraard kwam er toen helemáál niet van om weg te gaan. We hadden het druk met de verbouwing en de verhuizing. En hoewel het in zo´n enorm drukke periode best een goed idee is, om even te relaxen, stond mijn hoofd daar echt niet naar. En bovendien waren Willem z´n vrije dagen helemaal op. Nou ja. Jammer dan. Die bonnen verlopen zo snel niet.

We zijn inmiddels weer een paar maanden verder. We zijn redelijke gesetteld in ons nieuwe huis. En het zou best lekker zijn om in dit jaargetijde zo´n mini-vakantie te boeken. Maar ja. Nu kan het wéér niet. Nu gooit het coronavirus roet in het eten. Hotels en restaurants dicht. En topdrukte in de webshop. Nou ja. Jammer dan. Die bonnen verlopen zo snel niet.

Ooit zal het er toch wel een keertje van komen. Hopen we.

Tot die tijd spelen we gewoon hotelletje thuis :-).

Heel moeilijk is dat niet, zo met die mooie badkamer, grenzend aan onze slaapkamer. Het voelde me toch even een portie luxe, vanmorgen!! Zó uit je bed de badkamer inrollen! Een badkamer, die we ook nog eens met niemand hoeven te delen, maar helemaal van ons samen is. En waar ik heerlijke, dikke, nieuwe baddoeken heb neergelegd. Willem vroeg hoe ik daar nu weer aan kwam. ¨Ach joh, die heb ik al minstens 20 jaar nieuw in de kast liggen,¨ antwoordde ik. Wie wat bewaart, heeft wat!

Maar goed. Het voelde dan dus echt als een hotel. Alleen dat verrukkelijke ontbijtbuffet met croissantjes, verse jus, lekkere koffie en yoghurtjes ontbrak. Ha, ha. In plaats daarvan smulde ik evengoed van m´n zelfgebakken boterham met smeerkaas op m´n rafelige boerenbont boterhambordje :-).


Het was weer een dag hard ploeteren in de webshop. Gelukkig had de molenaar de bitterkoekjescakemix klaar. Willem kon het even halen, want die moest toch op stap. Hij moest naar de zaak om z´n toetsenbord te halen, of zoiets. Wat was ik blij, met die mix!


Alle pakketten waar die cakemix nog in moest konden naar de post. En verder maakte ik alle bestellingen klaar, waar paaseitjes en paasstol-pakketten in moesten. Want het is natuurlijk niet leuk, als je dat soort producten ná de Paasdagen bezorgd krijgt.


Aan het einde van de dag konden er 40 pakketten op de post en waren er ook aardig wat orders afgehaald.


Om half 5 stonden de schilders weer op de stoep. Nu om de tweede verflaag aan te brengen op de vloer van de shop. Het is prachtig geworden!


De verf moet nu goed uitharden en daarna willen we zo snel mogelijk de shop gaan inrichten. Maar eerst moeten we de achterstand in het uitleveren van de weborders weg hebben. We lopen nog ongeveer 135 orders achter. Dat is nog wel een poosje doorbuffelen. Maar dat is niet erg. Steeds een kleine verbetering is ook heel leuk. Dan geniet je er echt van.

Terwijl Willem de pakketjes naar de post bracht, maakte ik nog snel onze slaapkamer in orde. Verse lakens op het bed, even stoffen en stofzuigen. En voilà. Ik appte Willem, dat hij weer kon inchecken :-). Tweede nacht gratis.


Dat er nog steeds geen gordijnen hangen, maar we elke avond twee grote stukken karton voor de ramen zetten, doet er niet toe. Dat is mooi weer zo´n kleine verbetering, waar we straks éxtra van gaan genieten!