zaterdag 19 augustus 2017

Zomervakantie 2017, dag 40; dienend bezig

Het was een dag van dienend bezig zijn.

Willem stelde gisterenavond voor om mee te gaan naar zijn moeder, als ik de kous ging aantrekken en het prikje ging geven. Dat vond ik fijn. Dan konden we de dag samen beginnen en ook meteen een kopje thee drinken bij moe.

Toen we inderdaad vanmorgen bij moe aan de thee zaten, kregen we een appje van Maria. Zij was deze week met 5 vriendinnen nog een midweek kamperen op een camping in Woudenberg. Dit doen de meiden nu voor het derde jaar. Het is best bijzonder, deze meidenvriendschap. Ze zijn een hecht clubje wat sinds de basisschool met elkaar optrekt. Na de basisschool zijn ze op verschillende scholen (en nivo´s) in het voortgezet onderwijs terecht gekomen. Toch bleven ze met elkaar in contact. Hoe mooi is dat!

Willem zou vanmiddag naar de camping gaan om Maria en Noah op te halen en ook een vracht gemeenschappelijk gebruikte spullen, zoals stoelen, een tafel, een koelkastje enzovoorts mee te nemen. Maria voelde zich echter niet lekker en vroeg of ze eerder gehaald kon worden. Ter plekke bedachten Willem en ik om dan meteen maar te gaan rijden. Op zich kwam het wel mooi uit, want nu kon ik mee. Als Willem vanmiddag was gegaan, had dat niet gekund. Zulke autoritten zo met z´n tweeën zijn altijd fijne gelegenheden voor een gesprek.

We reden naar huis voor de tankpas, ik slingerde nog een was aan en gaf instructies aan de kinderen die thuis waren. Op naar Woudenberg!

Op de camping waren de meisjes hard bezig met opruimen en inpakken en wij hielpen een handje mee. Het was nog een gepuzzel om alles in de auto gepropt te krijgen. Maria en Noah zaten tegen elkaar geplakt op de achterbank naast de koelkast en met hun voeten op slaapzakken. Zelf zat ik met mijn knieën in het dashboardkastje. Ha ha. Halverwege zijn we bij een tankstation gestopt. Willem en ik hadden nog niet ontbeten en waren behoorlijk flauw na enkel dat kopje thee bij moe. We namen koffie en een broodje en de meisjes kozen ook iets uit om te eten en te drinken. Best leuk zo´n stop bij zo´n druk benzinestation met een AH To Go. Altijd leuk om ´mensen te kijken´ toch ;-)?

We kwamen tijdens een vreselijke stortbui thuis. We hadden een dienende bezigheid als taxi gehad. Maar het was beslist geen onaangename dienstbaarheid!

Mijn volgende dienst deze dag was van een andere orde. Trijnie had een afspraak in een kliniek om spataderen te laten laseren. Ze is echter nogal flauwvallerig en zag er daarom best tegenop. Tot haar opluchting zou ik met haar meegaan en mocht ik bij wijze van uitzondering zelfs mee in de behandelkamer. Ja, je maakt als moeder echt van alles mee :-).

Voordat het zover was dat Trijnie me zou komen ophalen kon ik nog precies de webshopbestellingen inpakken. Willem zou ze vandaag voor me naar het postkantoor brengen.

Toen we in de kliniek aankwamen, was Trijnie meteen aan de beurt. De dokter wilde nog even zeker weten, of ik er wel tegen zou kunnen. Ja hoor, geen probleem. De arts was super aardig en leidde Trijnie geweldig goed af, door naar haar vakantie te vragen en over zijn eigen vakantie te praten. Tijdens het verdoven mocht ik naast Trijnie staan, zodat ze in mijn hand kon knijpen. Toen het laseren begon, moest ik op een stoel aan het voeteneind gaan zitten. Het ging allemaal super goed en snel. En in no time werden de groene kleden weggehaald, werd het wondje afgeplakt en werd de steunkous aan getrokken (wat heb ik toch met kousen de laatste weken ;-)).

Trijnie moest nog even een kwartiertje in de wachtkamer zitten om te kijken of het goed bleef gaan. We kregen koffie en er moest nog een formulier ingevuld worden. En dat was het dan.

Om te vieren dat het zo goed gegaan was en omdat Trijnie me graag wilde bedanken gingen we de stad in om ergens koffie te drinken. Lekker met een taartje erbij. Echt feestelijk hoor! Nu we toch in de stad waren, liepen we nog even wat winkeltjes in en uit. Ik kocht een zakje thee bij zo´n Simon Levelt koffie- en theezaakje. We keken onze ogen uit in een leuke brocante winkel. Ik paste een jas bij de H&M. We zochten naar een jurk bij een winkel in tweedehandskleding, waar mijn zus me over getipt had (Helaas was die jurk gisteren verkocht). Al met al was het echt even een heerlijk moeder-dochter uurtje en dus ook al geen onaangename dienstbaarheid :-).

Ik was pas om 18 uur thuis. Moest toen nog wel eten klaarmaken. Kip Tandoori stond er op het menu. Lekker met gewokte spercieboontjes.

Na het eten ben ik even gaan liggen. Helaas had ik wéér hoofdpijn. Jammer dat ik daar de laatste tijd zoveel last van heb. Maar ja. Ik heb een avond rust genomen. Heb zitten lezen en verder niets. Nog een paar dagen, dan beginnen de scholen weer. Weliswaar in etappes, maar toch. Dan komt er weer wat meer regelmaat in het dagelijkse leven. Op zich is dat altijd wel goed voor een mens. Maar eerlijk gezegd ben ik de vakantie nog lang niet beu...