dinsdag 1 augustus 2017

Zomervakantie 2017, dag 23; werkvakantie...

Onze staycation was vandaag meer een workcation :-). Wat is er een berg werk verzet! Wij vinden het altijd wel fijn om tijdens vakanties ook wat werk te doen. Je hebt dan een stukje voldoening wat kleur geeft aan je dag. Véél fijner dan je dag in ledigheid doorbrengen, is onze mening. De mooiste vakantiedagen zijn voor ons dan ook: ´s morgens werken en in de loop van de middag bijvoorbeeld lekker nog voor een paar uurtjes naar het strand. Nou, dat strand was er vandaag niet bij. We hebben de dag gewoon volgemaakt en ons vakantiegevoel uit kleine, speciale momentjes gepakt.

Maaike had gisteren al aangekondigd, dat ze op deze vrije dag graag ´iets wilde doen´. De tuin ofzo, opperde ze. Of misschien de ramen zemen. Yes! Graag! M´n ramen zagen er al een poosje niet uit! Met niet alleen vuile ruiten, maar vooral ook kozijnen met spinrag enzo. Dus toog Maaike vanmorgen al vroeg aan de slag. M´n ramen glimmen weer :-).


Willem ging aan de slag met de klussenlijst. Die hangt al een tijdje aan de muur, onder de koffiemolen. Maar tijdens gewone werkweken komt er niet zoveel van klussen. Dat geeft ook helemaal niet. Het komt heus wel in orde, maar het duurt gewoon even. Zoals eigenlijk alles bij ons ;-).

Zelf had ik werk aan de tot moes gekookte kroosjes, die jam moesten worden. Eerst gingen de kroosjes door de roerzeef en daarna kookte ik drie pannen vol jam. Het leverde maar liefst 41 potjes op. Wat een heerlijkheid!


Ook vanavond werd er nog gewerkt. Hans bood na het eten aan om mijn auto te wassen. En Maaike vloog meteen overeind. Die wilde meehelpen en hem meteen ook van binnen poetsen en stofzuigen. Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik nog nooit mijn auto gewassen heb. Sowieso heb ik nog nooit één van m´n auto´s gewassen. Ik rijd altijd in oude barrels en zie het nut er niet van in om ze te wassen. Erg hè?! Wel laat ik regelmatig één van de kinderen de stofzuiger erdoor halen. Daar vind ik tot nu toe altijd nog wel een kandidaat voor ;-). Maar ik wilde het enthousiasme van Hans en Maaike uiteraard niet temperen (in het kader van: moedig elk gedurfd begin aan!) en ze kregen mijn zegen en mijn autosleutel. Ze hebben prima werk gedaan! De auto glimt van buiten, is schoon van binnen en ze hebben er zelfs een lekker geurtje in gehangen. WOW! Toch wel heel leuk, dit!


Wat de genietmomentjes waren vandaag? Ach zoveel! Moe die met haar zus in Hoogvliet belde en later met haar broer in Tenerife. Maria die een vriendinnetje te logeren had. Jan, die de hele dag een vriend had. Met z´n elven aan tafel en smullen van stamppot prei met kaas en gehakt. Boodschappen doen met Willem en wat extraatjes kopen. Vanavond de jongens blij maken met zo´n extraatje: chips. Post en bezoek voor moe, die vandaag al best een flink stuk gewandeld heeft. Henk die zo serieus oma´s ´knecht´ is en alles voor haar doet. Vanavond met de hele bende muziek maken. Willem en Hans die er geen genoeg van kregen en nog een hele tijd bleven ´nagalmen´ :-).


De dag was vol. Vol werk. Vol fijne dingen. Vol zegeningen.