maandag 21 augustus 2017

Zomervakantie 2017, dag 41 en 42; familie-tijd

Zaterdag en zondag waren de laatste twee dagen van de zomervakantie. Het is weer voorbij. Heel jammer, maar toch hebben we er wel weer zin in om aan de slag te gaan. Bij mij kwam die zin zaterdag terug. Ik was boodschappen aan het doen en werd helemaal vrolijk van de bedrijvigheid om me heen. En ineens had ik iets van: ¨Goed om weer aan de slag te gaan!¨

Meestal doen we de laatste zaterdag van de vakantie nog iets leuks. Maar het was zaterdagochtend koud en grauw. Niet het weer om eens naar Ouddorp te rijden of een bbq te organiseren of wat dan ook. Het gaf niet. Ongepland werd het een ouderwetse, gezellige, familiedag.

Dat begon ´s morgens al met het zaterdagse bakkie koffie bij moe. En net na de middag kwam Willem z´n broer met z´n vriendin iets bij ons halen. Maar ze kwamen ook iets brèngen: ik kreeg een prachtige fles badolie van Fenjal. Een speciale geur, die niet in NL verkrijgbaar is en die ze voor me uit Duitsland hadden meegebracht. ¨Omdat je altijd zo lief bent voor iedereen.¨ Ach, wat lief!! Daar word ik verlegen van , hoor. Ze bleven meteen nog even een bakkie koffie doen. Gezellig.

Daarna gingen Willem en ik aan de slag om alles netjes te maken voor de zondag.


Willem had beloofd om aan het einde van de middag zijn moeder op te halen. Dan zou ze meeëten en na het eten samen met Willem een stukje wandelen. En Wim en Geertje zouden met de kleinkinderen op cavia-kraambezoek komen :-). We wilden dus graag op tijd klaar zijn met het zaterdagse werk.

Het werd een heel gezellige familie-tijd, toen iedereen tegen etenstijd kwam binnenrollen. Dirk kwam ook. Henk had bij hem gelogeerd en ze waren samen naar Blijdorp geweest. Echt een super feest voor Henk! Zo is het wel erg leuk, om een ´grote broer´ te hebben ;-).

Een verwen-ontbijtje bij Dirk

Zo! Dat is dichtbij!
Dirk had al afgesproken om samen met Henk bij ons aan te schuiven. Willem had vrijdag 5 kilo aardappels geschild, in repen gesneden en voorgebakken. Nou, die lading patat verdween als sneeuw voor de zon, met 13 man aan tafel :-).

We hadden een genoeglijke avond. Ook toen Willem z´n broer en vriendin nóg eens langs kwamen en weer mee koffie dronken.

Vooral het zang-uurtje was erg fijn. Dirk speelde mee op de blokfluit. Hij heeft als kind jarenlang les gehad en heeft een aardig nivo bereikt. Hij was er zó fanatiek in, dat hij destijds van z´n krantengeld diverse mooie fluiten heeft opgespaard: een sopraan, een sopranino en een alt. Maar we hebben hem in geen jaren meer horen fluiten. Hij bleek het nog best te kunnen ;-).

En zo is er een einde gekomen aan een zomervakantie, die heel anders verlopen is, dan wij ons tevoren hadden voorgesteld. Wat is er veel gebeurd! Niet zo heel veel echt in gezinsverband (zoals wanneer je met elkaar op vakantie gaat), maar toch. Iedereen heeft van alles gedaan en gezien en de thuisbasis fungeerde als een echte basis: waar je vandaan trekt, maar ook weer op terugkomt. En dat was goed.

Nu staan we weer in de startblokken. Henk hoopt straks het spits af te bijten en wordt om half 9 op school verwacht. Morgen is het de beurt aan Maria en woensdag mag Jan weer aan de slag. De mbo-ers, Maaike en Koos, beginnen pas volgende week. Het is dus nog heel even rommelig, hoewel er niemand meer echt vakantie viert. Maaike en Koos werken deze hele week. Nou ja, dat is waar ook: Jan benadrukte gisterenavond, dat hij beslist niet wakker gemaakt wilde worden, deze morgen. Hij wil de vakantie tot de laatste minuut uitpuren en dus vandaag en morgen nog uitslapen :-)). Ha, ha.