woensdag 23 juni 2021

Als heer vermomd

Vrijdagavond las Willem bij z´n moeder in de krant een advertentie van een kledingwinkel bij ons in de buurt, waar een verbouwingsuitverkoop begon. Kostuums en trouwpakken en nog veel meer. Allemaal voor ronde prijzen. En aangezien in september onze Maaike en in oktober onze Koos hoopt te trouwen, waren we van plan om deze zomer voor het manvolk kostuums te gaan kopen.

Dat plan werd nu maar even snel naar voren getrokken en zaterdag toog Hans als eerste naar Klein in Sliedrecht, om te kijken, of er iets van zijn gading bij was. Hij kwam opgetogen thuis, want hij was erg goed geslaagd. Hij had maar liefst twee kostuums, twee paar schoenen en twee broekriemen gekocht. Dat lijkt bizar veel. Maar het was dan ook twee jaar geleden, dat hij iets nieuws aangeschaft had!

De agenda´s werden getrokken. Er was enige haast bij, want bij zo´n uitverkoop geldt natuurlijk op = op. En zo kwam het dat ik vanmiddag met Jan en Henk op stap ging.

In de winkel aangekomen, zei ik tegen de meneer achter de toonbank: ¨Ik heb hier twee mannen, die als heer vermomd willen worden.¨ Daar wist die meneer wel raad op.

Met alle plezier en schijnbaar onvermoeibaar werd pak na pak uit het rek gehaald. ¨Hoe vind je dit?¨ ¨Vind je deze kleur mooi?¨ ¨Trek dat jasje maar even aan.¨ ¨Doe dat overhemd maar even in je broek.¨ ¨Ga maar even goed rechtop staan.¨

We hadden geluk. Zowel Jan als Henk zijn naar volle tevredenheid geslaagd. Bij allebei moet de broek een beetje vermaakt worden en die kunnen we volgende week al ophalen. Je wilt niet weten, hoe blij ik was, toen ik binnen twee uur alweer thuis was :-). Ik hou echt totaal niet van winkelen. Maar als het dan móet en het gaat zo gesmeerd, dan kan ik zó blij zijn. Dan ga ik winkelen bijna leuk vinden :-)).


Als inhaalslagje had ik vandaag een rustig klusje. Ik heb vanavond verstelwerk zitten doen. Een knoop aan een winterjas van mezelf en één aan een winterjas van Willem. Allebei de jassen zijn nu schoon en heel en kunnen opgeborgen worden voor de volgende winter. 

Verder had ik nog wat klein gepruts, zoals sokken, ondergoed en maillots. Alles is weer keurig gerepareerd en kan weer een ronde mee. Verstelwerk is ook typisch iets wat hier zómaar kan ophopen en waar dan een inhaalslagje voor nodig is. Er gaat dan ook altijd best veel tijd in zitten. Overdag ben ik vaak te onrustig om een uurtje te gaan zitten prikken. En ´s avonds heb meestal niet zo´n zin in dat gepriegel. Heerlijk, dat er nu toch wat dingetjes gedaan zijn.