dinsdag 22 juni 2021

Wegschuiven

Zo, het is al laat, maar toch nog even een kort logje.

Dat het zo laat is, komt omdat ik vanavond weg geweest ben. Voor het eerst sinds corona zijn mijn vriendin Wilma en ik naar onze gezamenlijke tante geweest. Tante is herstellend van een heup-operatie en het was dus extra fijn, dat we nu eindelijk eens op bezoek konden.

Het was een fijne avond van een verder gewone werkdag.

Het inhaalslagje vond vandaag niet op zolder, niet in de kelder, maar in de gang achter de voordeur plaats. Daar hebben we een kast met een schuifdeur ervoor. In die kast hebben we kapstokhaken, waarmee die schuifdeurkast een soort garderobekast is geworden.

Schuifdeuren zijn heerlijk. Ze nemen bijna geen ruimte in. En ... je kunt van alles en nog wat achter zo´n deur wegSCHUIVEN. Ha, ha.

Er was in de loop der tijd van alles achter die deur weggeschoven en de kast had dringend een opruimbeurtje nodig. Er hingen nog enkele winterjassen en ook wat jassen, die niet meer gedragen worden.

Eerst haalde ik de kast dus maar eens helemaal leeg om alle voorwerpen aan een kritisch onderzoek te onderwerpen.

Een paar items konden weg.

Een paar winterjassen mogen bewaard worden tot de volgende winter. Maar voordat ze opgeruimd worden, moet er nog hier een knoop aangezet worden en daar nog een lusje aan gerepareerd worden. Maar dat mag ook op een andere dag. Net als die grote tas met mutsen, sjaals en wanten, die later uitgezocht mag worden.

Voor vandaag was het genoeg, dat de kast weer netjes opgeruimd is. Dat ik precies weet, wat er achter die schuifdeur hangt. En dat er alleen spullen hangen, die ook echt gebruikt worden.


Ik ben weer blij, met dit kleine slagje :-).