maandag 14 juni 2021

Latertje

Zo, het is een latertje, vandaag! Maar kom, ik zal nog snel even bij-bloggen. 

Mijn dag verliep uitermate stroperig. Ik had zóveel regeldingen en het ging bepaald niet allemaal van een leien dakje. Ik kon vandaag toch heus een klant het niet 100% naar de zin maken. En daar baal ik van. Ik wil alleen 100% tevreden klanten. Maar het leek wel, of die van vandaag zich gewoon niet tevreden liet stellen, wat ik ook aan service bedacht. Ik leg me er maar bij neer. Maar al met al maakte het mijn dag nu niet direct tot een leuke dag, zeg maar. En het was ook heel vermoeiend :-(. 

Ondanks de strubbelingen heb ik nog wel het nodige werk kunnen doen. Het inhaalslagje was heel klein. Maar het wás er weer één. Er zijn toch gewoon weer 48 sokken verenigd tot 24 paren. Volgende week wil ik nog één keer de bak nazoeken op paren. Vorige week zijn er nog wel wat enkele sokken op zolder gevonden (waar ik mijn was ophang, als het niet buiten droogt). En ook vond ik nog enkele exemplaren achter de bedden van de jongens, toen ik die van de muur trok. Maar na die laatste ronde vind ik het geschoten. Wat dan over is mag naar de textielcontainer. Note to myself: voortaan niet snel, snel alle enkele sokken in een bak mikken, maar elke week die boel even nalopen!!!

Zaterdag deed Maria het inhaalslagje voor me. We hebben een keukenkastje wat heel diep is en dat is snel een rommeltje. We hadden al eerder geprobeerd structuur erin aan te brengen, maar dat lukte niet echt. Nu was Maria wezen shoppen en had handige opbergbakjes gekocht. Het is nu eindelijk logisch ingedeeld. Ik denk, dat het zo wel gaat lukken om er orde in te houden.


Zelf had ik het zaterdag druk met de tuin, met de was en met brood bakken.






´s Middags wilde ik het kippenhok gaan beitsen. Maar Willem vroeg, of ik mee wilde naar de markt. Henk ging ook mee. Ik weet, hoe leuk hij het vindt, als ik meega. Dus deed ik dat. Het kippenhok loopt niet weg.

Op de markt genoten de mannen van haring en kibbeling. Maar ik word misselijk op die vismarkt. Bleh! Ik vind het op de groentenmarkt leuker. Daar kocht ik aardbeien en sperziebonen en snijbonen en bospeen. Dan kan ik weer een paar dagen vooruit. Op de markt was nog wel het één en ander tegen redelijke prijzen te koop. In de winkel vind ik groenten en fruit echt verschrikkelijk duur geworden. Ik had het pas ook al in het nieuws gelezen: gezond voedsel is heel duur geworden, ongezond voedsel bleef hetzelfde. Dat zouden ze om moeten kunnen draaien ;-).

Zo en nu snel slapen. Het is zo 5 uur. Dan wil ik gaan wieden. Eigenlijk stond de strijk op de planning. Maar ik kwam er net achter, dat ik per ongeluk ben vergeten de was af te halen. Die is nu klammig van de avond/nacht. Die blijft dus maar mooi hangen en wappert morgenochtend wel weer droog. Mooi excuus om m´n tuin te gaan doen. Ha, ha.